avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere copil minor

Buna ziua. Sotul si tatal copilului meu a incetat din viata acum cativa ani. Urmeaza sa ma recasatoresc. Este posibil ca viitorul sot sa infieze copilul, deoarece isi doreste acest lucru?! Ce acte trebuie sa facem si cine trebuie sa-si dea acordul??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 10:31, 30 Aprilie 2015
Viitorul sot poate sa va infieze copilul.
Este o procedura de judecata. Inainte de aceasta se obtine un atestat din care reiese ca persoana este apta sa adopte.
Mai multe informatii gasiti pe: www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc pentru raspuns. Nu gasesc nimic scris despre un anumit aspect. Trebuie sa am acordul fostilor mei socrii, ca viitorul meu sot poate sa infieze copilul ?? Sau nu are legatura cu ei atata timp cat copilul nu este orfan de ambii parinti, ci doar de tata?!
Multumesc
Buna seara.
nu este necesar acordul bunicilor pt ca minorul sa fie adoptat de viitorul dvs sot.
trebuie investita instanta de judecata cu o cerere de adoptie. este o intreaga procedura in acest sens ..
Daca copilul urmeaza sa fie infiat de viitorul sot si acesta o sa apara in certificatul de nastere ca tata al copilului, intrebarea mea este daca copilul, din punct de vedere legal, mai trebuie sa pastreze relatii cu familia fostului sot?? Sau doar daca doreste acest lucru?? Poate fi obligat sau fortat sa-i mai vada?? Multumesc
pe ce criterii ar putea fi obligat copilul dvs sa pastreze legatura cu bunicii paterni? daca copilul doreste isi poate vizita bunicii si pastra legatura cu acestia .

sincer, nu inteleg de ce nu ati fi dvs de acord ca minorul sa aiba in continuare legaturi cu bunicii paterni? puneti-va si dvs in locul dansilor, avand in vedere ca si-au pierdut baiatul , nepotul este ca o mangaiere pt sufletul lor ..

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: ... Maria MM. Maria MM. Buna ziua! Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: fratele meu este in proces divort si stabilirea programului de vizita pentru fiica sa minora ... (vezi toată discuția)
Program vizita leonardy44 leonardy44 Bun gasit! din punct de vedere legal ce poate face un parinte privitor la situatia: -copilul are 14 ani;nu vrea sa si vada parintele patern ,nu vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Vizitarea bunicilor de catre copil iulia09 iulia09 Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am ... (vezi toată discuția)