avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere copil minor

Buna ziua. Sotul si tatal copilului meu a incetat din viata acum cativa ani. Urmeaza sa ma recasatoresc. Este posibil ca viitorul sot sa infieze copilul, deoarece isi doreste acest lucru?! Ce acte trebuie sa facem si cine trebuie sa-si dea acordul??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 10:31, 30 Aprilie 2015
Ony, poate în cazul userului problemele psihice să fie motiv pentru respingerea cererii bunicilor. Situaţia fetiţei dvs. vitrege nu este etalon.În România, instanţele nu se bazează pe jurisprudenţă; mai mult, aceeaşi instanţă, în 2 dosare similare, dă sentinţe diametral opuse motivând pe baza aceluiaşi articol de lege.
Eu insămi am avut o asemenea experienţă.
Doamna Martonze, exact la asta ma refeream, ca indiferent de probele administrate din care reiese de cele mai multe ori foarte clar care e binele superior al copilului instantele dau verdicte dupa ureche. Asa ca nu ar fi nimic extraordinar totusi sa lase un copil mici cu doi bunici cu probleme psihice chiar daca pentru orice om cu putina judecata este evident ca situatia nu e in avantajul minorului.
Daca stau si ma gandesc bine, daca ati spus ca credeti sau nu credeti, atunci haideti sa luam un caz concret, un caz bine-cunoscut, parintii Madalinei Manole au obtinut drept de vizita, sa-si vada nepotelul.... si va intreb: de cate ori si-au vazut nepotul in cei 4 ani (sau cat au trecut de cand a murit Madalina)?? In cazul lor sunt alte legi?? Oare "impinge" bani la infinit tatal copilului sau persoanele respective au anumite diagnostice care le impiedica intr-adevar sa-si vada nepotul fiindca pot fi un pericol pentru copilas? Ganditi-va ca chiar daca acel copil le este drag, in acelasi timp se pot razbuna pe el, ca sa-i faca rau tatalui. La cat "circ" au facut pe la TV....n-ar fi de mirare.Pana la urma trebuiau sa se gandeasca logic, ca orice ar face, oricat circ ar face, fata lor nu se va mai intoarce inapoi. Subiectele acestea sunt foarte delicate si cred ca difera ce decizie se ia in instanta, de la caz la caz, inclusiv de judecatorul la care ajunge cazul respectiv!! Dar in acelasi timp pot sa spun in felul urmator, ca daca domniile lor nu s-ar fi purtat asa si n-ar fi facut atata circ, cred ca altfel ar fi stat lucrurile si ar fi putut sa-si vada nepotul cu mult mai multa usurinta !! Pana la urma n-au suferit numai ei, poate copilul acela sufera mult mai mult fiindca o sa creasca fara mama. Si cu siguranta nu o sa faca atat circ cand o sa fie mare !!
Doamna, in primul rand nu sunt la curent foarte bine cu cazul respectiv. In al doilea rand am inteles ca moartea Madalinei Manole a ridicat anumite suspiciuni si este absolut normal ca parintii sa incerce sa afle adevarul. Asa se intampla doamna cu cei care isi pierd copilul, mai tipa,isi mai smulg parul din cap, nu reusesc asa de usor sa-si spuna "asa este" si sa treaca mai departe. E greu sa rationezi in cele mai grele conditii din viata ta iar ca mama ar trebui sa fiti prima care intelege acest lucru.
in rest nu inteleg ce legatura are cazul Manole cu povestea dumneavoastra sau de ce ar fi asta relevant.
Legal, pentru binele superior al copilului acesta trebuie sa aiba legaturi cu familia lui extinsa.
Daca bunicii au anumite probleme de sanatate mentala vizitele se pot desfasura supravegheat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: ... Maria MM. Maria MM. Buna ziua! Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: fratele meu este in proces divort si stabilirea programului de vizita pentru fiica sa minora ... (vezi toată discuția)
Program vizita leonardy44 leonardy44 Bun gasit! din punct de vedere legal ce poate face un parinte privitor la situatia: -copilul are 14 ani;nu vrea sa si vada parintele patern ,nu vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Vizitarea bunicilor de catre copil iulia09 iulia09 Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am ... (vezi toată discuția)