avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere copil minor

Buna ziua. Sotul si tatal copilului meu a incetat din viata acum cativa ani. Urmeaza sa ma recasatoresc. Este posibil ca viitorul sot sa infieze copilul, deoarece isi doreste acest lucru?! Ce acte trebuie sa facem si cine trebuie sa-si dea acordul??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 10:31, 30 Aprilie 2015
Mi se pare mic copilul ca sa-l pot lasa la niste oameni care au probleme serioase de sanatate, respectiv probleme mintale. Dar cu documente de la medic se poate dovedi lucrul acesta si nu cred ca ma/ne pot obliga cumva sa lasam copilul la ei, pentru ca nu am incredere, avand in vedere cate se intampla in ziua de azi ( de exemplu acel preot care a omorat o tanara sau alte cazuri similare). Nu am dat viata unui copil si il cresc cum pot mai bine, ca sa-l afecteze moral, psihic si chiar fizic(prin comportament violent) alte persoane care nu se ocupa si nu s-au interesat niciodata de cresterea lui. Il pot vedea in prezenta mea oricand este posibil acest lucru. Dar daca copilul spune mereu nu si nu, cred ca nu-l putem forta la infinit si nu-l putem duce abuziv intr-un loc unde nu doreste sa mearga. Nu mi se pare deloc in interesul copilului sa facem ceva ceea ce el nu doreste sa faca.
Cine poate sa inteleaga situatia, este bine, cine nu, asta e. Probabil ca multi oameni pana nu sunt pusi in anumite situatii, nu pot sa inteleaga anumite lucruri, iar din afara totul pare cat se poate de simplu si frumos !! Din pacate traim vremuri in care "ambalajul" conteaza, nu ceea ce simtim in adancul sufletului ! Si multi nu inteleg ca un copil este o fiinta, un suflet, nu un obiect pe care-l plimbam de colo-colo, mai ceva ca pe o minge.
Din ce acte rezulta doamna ca bunicii sunt bolnavi mintal? Aveti dvs acte care atesta ca sunt bolnavi mintal?
Da, am niste externari din spital. De fapt sotul meu le avea si au ramas in casa. Doamna are psihoza maniaco-depresiva, daca retin bine. Iar domnul are tulburari bipolare. In fine, asta este tot ce stiu, dar banuiesc ca in caz de instanta se pot solicita dovezile clare. Avocatul mi-a spus ca se poate solicita expertiza psihologica, fiind necesara in astfel de cazuri. Dar nu vreau sa ma gandesc prea departe. Sper sa fie totul ok ca pana acum.
Nu este in interesul copilului sa fie invatat sa nu vrea sa mearga intr-un loc mai ales daca acolo sunt rudele lui paterne. Din ce povestiti motivele dumneavoastra sunt foarte subrede. practic nu vreti sa va lasati copilul la bunici ca se intampla multe lucruri la televizor?????
Doamna, din pacate chiar daca ce povestiti ar fi adevarat, ceea ce ma indoiesc sincer, dar sa luam varianta asta...tot sunt mari sanse ca bunici sa obtina program de vizita.
Instanta a lasat ca fetita cu probleme psihice a sotului meu sa stea in casa si sa fie crescuta cand mama nu e acasa de bunica ei bolnava cu acte de depresie si psihoza daca nu ma insel.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: ... Maria MM. Maria MM. Buna ziua! Va solicit un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: fratele meu este in proces divort si stabilirea programului de vizita pentru fiica sa minora ... (vezi toată discuția)
Program vizita leonardy44 leonardy44 Bun gasit! din punct de vedere legal ce poate face un parinte privitor la situatia: -copilul are 14 ani;nu vrea sa si vada parintele patern ,nu vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Vizitarea bunicilor de catre copil iulia09 iulia09 Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am ... (vezi toată discuția)