avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare decizie de concediere colectiva unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare decizie de concediere colectiva unui salariat aflat in incapacitate temporara de munca

Buna ziua
Va rog mult sa imi spuneti ce se intampla daca la data stabilita de catre o societate X pentru comunicarea deciziei de concediere colectiva unii dintre cei ce urmeaza sa fie disponibilizati se afla in concediu medical? Cand urmeaza sa le fie inmanata decizia de concediere, avand in vedere faptul ca in acesta este mentionat ca prima zi de concediere este si prima zi de preaviz.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:36, 21 Aprilie 2015
Prima zi de concediere nu poate fi prima zi de preaviz .... cred ca se doreste comunicare preavizului si nu a deciziei de concediere.
Intr-o adresa comunicata de catre AJOFM ni s-a adus la cunostinta faptul ca decizia de concediere colectiva trebuie sa fie emisa in prima zi de preaviz respectiv 23.04.2015 si in aceeasi adresa se subliniaza faptul ca preavizul nu trebuie sa faca obiectul unui act administrativ ... Prin urmare daca unul sau mai multi salariati ce urmeaza a fi disponibilizati sunt in incapacitate temporara de munca cum vor fi acestia informati de preaviz si concediere? banuiesc ca doar la intoarcerea din concediu...
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Decizia de concediere poate fi comunicata prin executor judecatoresc, daca salariatul refuza sa o primeasca?
Exista si aceasta posibilitate sa-i fie comunicata prin executor judecatoresc
Comunicarea prin executor judecatoresc se face doar cand persoana ce urmeaza a fi disponibilizata nu se afla in incapacitate temporara de munca?

Alte discuții în legătură

Referitor la invocarea caducitatii unei decizii de concediere colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua As vrea sa aflu , daca se poate, un punt de vedere cu privire la urmatoarea speta: O angajata a unei societati este diponibilizata (concediere ... (vezi toată discuția)
Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi incheiat un act aditional la cim ? cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: Unui angajat al unei societati comerciale i-a fost inmanat un preaviz de concediere (concediere individuala) , din urmatoarea ... (vezi toată discuția)