avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii

Buna ziua!

Am si eu o intrebare la care as fi foarte bucuroasa daca as primi un raspuns.
Eu am facut un act de vanzare catre fiica mea cu uzufruct viager.Fiica mea din pacate a decedat, poate ginerele meu sa ma scoata afara din casa? ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:26, 20 Aprilie 2015
Nu va poate da afara din casa.
Uzufructul se stinge prin decesul uzufructuarului adica al dvoastra.

Art. 746
Cazurile de stingere a uzufructului
(1) Uzufructul se stinge pe cale principală prin:
a) moartea uzufructuarului ori, după caz, încetarea personalităţii juridice;
b) ajungerea la termen;
c) consolidare, atunci când calitatea de uzufructuar şi de nud proprietar se întrunesc în aceeaşi persoană;
d) renunţarea la uzufruct;
e) neuzul timp de 10 de ani sau, după caz, timp de 2 ani în cazul uzufructului unei creanţe.
(2) Uzufructul se stinge prin decesul ori, după caz, încetarea existenţei juridice a uzufructuarului chiar dacă termenul nu s-a împlinit.
(3) În cazul imobilelor sunt aplicabile dispoziţiile în materie de carte funciară.
Nu, uzufructul se pastreaza.
Si mostenitorul ei, adica sotul trebuie sa respecte uzufructul.
cu exceptia situatiei in care s-a prevazut un termen pentru uzufruct.
daca nu s-a stipulat vreun termen in acest sens, dreptul de uzufruct se stinge prin moartea uzufructuarului sau prin neuz timp de 10 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - pierdere drept de uzufruct MariaM82 MariaM82 Este o clauză de \"uzufruct viager\" scrie clar. Dacă nu mai locuiesc timp de 10 ani în casă se anulează acest drept? (vezi toată discuția)
Buna ziua,am urmatoarea problema:in cf apare 1 propriatar ceea ... mitza06 mitza06 Buna ziua,am urmatoarea problema:in CF apare 1 propriatar ceea ce e ok pana aici dar jos la sarcini apar cu drept de uzufruct viager si drept de habitatie ... (vezi toată discuția)