avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am urmatoarea problema:in CF apare 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am urmatoarea problema:in CF apare 1 propriatar ceea ...

Buna ziua,am urmatoarea problema:in CF apare 1 propriatar ceea ce e ok pana aici dar jos la sarcini apar cu drept de uzufruct viager si drept de habitatie inca 3 persoane de la care s-a cumparat terenul,contractul s-a facut in 1929 si respectivii au plecat din localitate nu am alte date decat numele lor care apar in CF, intrebarea este cum as putea sa ii sterg din cf avand in vedere ca nu am alte date decat numele lor?
Cel mai recent răspuns: mitza06 , utilizator 09:14, 15 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 746

Cazurile de stingere a uzufructului

(1) Uzufructul se stinge pe cale principală prin:

a) moartea uzufructuarului ori, după caz, încetarea personalităţii juridice;

b) ajungerea la termen;

c) consolidare, atunci când calitatea de uzufructuar şi de nud proprietar se întrunesc în aceeaşi persoană;

d) renunţarea la uzufruct;

e) neuzul timp de 10 de ani sau, după caz, timp de 2 ani în cazul uzufructului unei creanţe.

(2) Uzufructul se stinge prin decesul ori, după caz, încetarea existenţei juridice a uzufructuarului chiar dacă termenul nu s-a împlinit.

(3) În cazul imobilelor sunt aplicabile dispoziţiile în materie de carte funciară.

Se poate face actiune in instanta, dar va dura ceva.
Multumesc frumos pentru raspuns!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Art. 746

Cazurile de stingere a uzufructului

(1) Uzufructul se stinge pe cale principală prin:

a) moartea uzufructuarului ori, după caz, încetarea personalităţii juridice;

b) ajungerea la termen;

c) consolidare, atunci când calitatea de uzufructuar şi de nud proprietar se întrunesc în aceeaşi persoană;

d) renunţarea la uzufruct;

e) neuzul timp de 10 de ani sau, după caz, timp de 2 ani în cazul uzufructului unei creanţe.

(2) Uzufructul se stinge prin decesul ori, după caz, încetarea existenţei juridice a uzufructuarului chiar dacă termenul nu s-a împlinit.

(3) În cazul imobilelor sunt aplicabile dispoziţiile în materie de carte funciară.

Se poate face actiune in instanta, dar va dura ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - pierdere drept de uzufruct MariaM82 MariaM82 Este o clauză de \"uzufruct viager\" scrie clar. Dacă nu mai locuiesc timp de 10 ani în casă se anulează acest drept? (vezi toată discuția)
Anulare uzufruct camelia6217 camelia6217 Am dat in uzufruct viager mamei mele apartamentul cumparat de mine.Cum pot sa sting uzufructul? (vezi toată discuția)