Imi trebuie certificatul fiscal al unui teren care este al coperativei. Certificatul fiscal a fost semnat de Primar si secretara primariei refuza sa il elibereze. Ce pot sa fac? secretara are pe cineva cu care vrea sa obtina toate bunurile cooperativei. La cine sa apelez la prefectura?
Va multunesc anticipat pentru sfat.
Aveti mai multe cai:
1.Petitie la Instituia Prefectului.
2. Actiune in instanta pentru obligatia de "a face"
3. Plangere penala pentru "abuz in serviciu"
In actiunea de obligata de a face pot sa cer si despagubiri? Secretara urmareste sa ma ececute Banka pentru un credit. Si de aceia nu imi elibereaza certificatul fiscal sa nu pot sa vind terenul si sa achit datoriile.
Sigur ca da, daca aveti cum sa le dovediti, puteti cere daune interese.
Insa sfatul meu este sa apelati la un jurist/avocat pentru a va asista cu competenta.
NU puteti obliga institutia sa va elibereze actul pe calea actiunii in contencios decat in urma indeplinirii procedurii plangerii prealabile in acest sens, adresate primariei, in termen de maximum 6 luni de la refuzul de a-l elibera. Plangerea prealabila, formulata potrivit prevederilor L. nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se va solutiona intr-un termen maxim de 30 de zile.