avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Primaria
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Primaria

Imi trebuie certificatul fiscal al unui teren care este al coperativei. Certificatul fiscal a fost semnat de Primar si secretara primariei refuza sa il elibereze. Ce pot sa fac? secretara are pe cineva cu care vrea sa obtina toate bunurile cooperativei. La cine sa apelez la prefectura?
Va multunesc anticipat pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: Doru Valean , Consilier juridic 14:11, 27 Iunie 2009
Aveti mai multe cai:
1.Petitie la Instituia Prefectului.
2. Actiune in instanta pentru obligatia de "a face"
3. Plangere penala pentru "abuz in serviciu"
In actiunea de obligata de a face pot sa cer si despagubiri? Secretara urmareste sa ma ececute Banka pentru un credit. Si de aceia nu imi elibereaza certificatul fiscal sa nu pot sa vind terenul si sa achit datoriile.
Sigur ca da, daca aveti cum sa le dovediti, puteti cere daune interese.
Insa sfatul meu este sa apelati la un jurist/avocat pentru a va asista cu competenta.
Adresati o plangere catre primar privitor la comportamentul secretarei si solicitati eliberarea certificatului.
NU puteti obliga institutia sa va elibereze actul pe calea actiunii in contencios decat in urma indeplinirii procedurii plangerii prealabile in acest sens, adresate primariei, in termen de maximum 6 luni de la refuzul de a-l elibera. Plangerea prealabila, formulata potrivit prevederilor L. nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se va solutiona intr-un termen maxim de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu 60 de zile am depus la primarie documentatia ... iulius473 iulius473 Buna ziua, In urma cu 60 de zile am depus la primarie documentatia pentru eliberarea Ordinului Prefectului la care nu am primit nici un raspuns,de la ... (vezi toată discuția)
Hcl ilegala crisha60inna crisha60inna As vrea sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc intreprinse impotriva unei hotarari de consiliu local ilegale. (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliu local de catre prefect bil63 bil63 Buna ziua, Stimate doamne, stimati domni, Am sa caut sa fiu cat mai succint cu putinta. In luna august am inregistrat o cerere adresata consiliului local ... (vezi toată discuția)