avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... impozit masina
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

impozit masina

Cetatean roman, masina inmatriculata la Politie si Primarie - totul OK.
Cetateanul pleaca in strainatate, definitiv, isi inmatriculeaza masina acolo si incearca sa isi radieze masina in Romania. La politie - totul este ok, la Primarie - nu. Motivul: atata timp cat cetateanul inca are buletin de Romania, masina va ramane inmatriculata in localitatea mentionata pe CI.
Exista vreo solutie, in afara de datul in judecata?
Cel mai recent răspuns: rbtm , utilizator 15:21, 20 Aprilie 2015
Daca ati plecat definitiv din tara,mai detineti bunuri in evidenta fiscala ?
Faceti o plangere la organul fiscal si atasati dovada domiciliului din strainatate, precum si a actului de inmatriculare a autoturismului in strainatate cu o dovada a retinerii de catre autoritatea straina a numarului de inmatriculare romanesc care trebuie sa fie predat autoritatilor romane.
O masina nu poate figura inmatriculata in 2 tari, simultan si tot astfel proprietarul nu poate fi obligat la plata de impozit auto simultan in 2 tari pentru aceeasi masina.
Va recomand sa apelati la un avocat pentru redactarea plangerii. ;)
Un apartament.

Impozitul este 60 ron / an, un proces - probabil impozitul pe 30 de ani.
De aceea am intrebat daca exista o alta solutie decat plangerea in justitie.

Am facut deja tot ce ati spus dvs, ca urmare am radiat-o deja de la Politie.

Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Concret este vorba despre bun mobil sau apartamnet dupa cum ati postat la h 14,36 ?
Daca figurati in evidenta fiscala cu bun imobil,va revine obligatia sa achitati obligatiile fiscale aferente
Detin un apartament, pentru care platesc impozit (stau in el copiii) - cu acesta nu este nici o problema.
Detin SI o masina pe care am luat-o cu mine in strainatate, unde am si inregistrat-o la Politie si la Primarie. Am talon emis de autoritatile statului in care locuiesc si platesc si impozit aici.
Problema mea este ca Primaria din Romania ma obliga sa platesc impozit pe masina inregistrata in strainatate, doar pentru ca am CI de Romania si a fost inregistrata aici pe vremea cand locuiam in tara.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
rbtm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate pentru autoturism sucice sucice As dori sa aflu daca o persoana, cetatean roman si strain cu domiciliul in strainatate poate cumpara un autoturism inmatriculat ca sa-l aiba in Romania si de ... (vezi toată discuția)
Impozitare romaneasca pentru auto inmatriculat in bulgaria Codel Codel Buna ziua , Am cumparat in 2010 o masina din vidin,vreau sa o inmatriculez, Am fost la primarie sa o iau in evidenta si m-i sa spus ca daca vreau sa o o iau ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul silviu87 silviu87 buna seara. acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un ... (vezi toată discuția)