avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie

Am imprumutat unui "amic" o suma de bani. 3500 ron ca sa fiu mai exact.
I-am cerut sa scrie pe o foaie precum ca acest lucru s-a intamplat ( nu am facut foaia ca la carte, am vazut mai apoi un exemplu pe net ce ar trebui sa contina)
Insa, scrie suma care a fost imprumutata, numele, adresa lui, numele, adresa mea.
Suma care trebuie restituita si data la care trebuia restituita.
Foaia a fost scrisa de el, au fost si martori.
El a spus ca o sa plateasca cu masina pe care o detine in cazul in care nu isi plateste datoria pana la data respectiva.
Drept dovada am cartea auto a masinii la mine.

Ce pot sa fac in acest sens? Incerc sa vorbesc cu el insa tot amana si iar amana. Daca nu se simte presat de ceva, nu o sa se sinchiseasca sa isi plateasca datoria.

Multumesc si as aprecia orice sfat/ ajutior.
Cel mai recent răspuns: nighty91 , utilizator 01:15, 27 Aprilie 2015
Daca datoria a ajuns scadenta aveti variantele ordonantei de plata sau unei actiunii in pretentii.Adresati-va unui av pt a afla costurile legate de taxe timbru,onorarii durata aproximativa etc.
In primul rand trebuie sa-i trimiteti o Notificare de punere in intarziere, cu confirmare de primire, prin care sa-i aduceti la cunostinta ca nu si-a respectat obligatia de restituire a imprumutului astfel cum si-a asumat-o si ca ii mai oferiti un termen de ...zile ca si-o aduca la indeplinire pe cale amiabila.
In cazul in care nu respecta aceasta obligatie in termenul pe care il mai acordati, singura solutie este instanta de judecata printr-o actiune in pretentii.
Va recomand angajarea unui avocat atat pentru redactarea Notificarii cat si pentru redactarea si asistarea dv. in instanta. Trebuie sa aveti in vedere ca dreptul la actiune sa nu fie prescris! Daca a intervenit prescriptia dreptului la actiune, nu mai aveti nicio posibilitate legala de a va recupera datoria prin instanta. ;)
cora2006 a scris:

Trebuie sa aveti in vedere ca dreptul la actiune sa nu fie prescris! Daca a intervenit prescriptia dreptului la actiune, nu mai aveti nicio posibilitate legala de a va recupera datoria prin instanta. ;)

A primit notificari peste notificari, telefonic..

Ce anume inseamna "dreptul la actiune sa nu fie prescris" ?

Eu sunt din Suceava, el e din Bistrita...unde trebuie sa il chem in instanta?

Cand trebuia sa va dea banii inapoi ?
Daca au trecut 3 ani de atunci, va puteti lua adio de la ei, daca nu exista o dovada a pasuirii lui pana la o alta data.
Il veti actiuona in judecata la Bistrita.
Are aproape 2 luni si nu vad vre-un interes din partea lui sa inapoieze acei bani.
Deci, avocatul trebuie sa fie tot din baroul din Bistrita?

Imi cer scuze pentru tot felul de intrebari insa e prima oara cand ma gandesc sa fac asta si stiu ca e aiurea cu birocratia.

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu garantie imobiliara hans70 hans70 buna ziua sunt hans ,sunt din elvetia ,am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara cu o doamna din romania acum 5 ani in anu 2008,pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare 2007 sanduzar sanduzar am platit taxa de prima inmatriculare in 2007, 1500 euro si printr-un avocat care mi-a solicitat un comision de 1500 ron , am solicitat restituirea ... (vezi toată discuția)