daca am cumparat un spatiu comercial de la cineva si terenul de sub spatiu apartiene consiliului local , cum obtin un drept de folosinta pe acest teren. Pentru carte funciara imi cere asa ceva.
Constructie cumparata in 1999.
Terenul apartine Primariei preluand si terenul in folosinta de la vechea SC.
Am achitat pana a.c taxa pe cladire si taxa pentru terenul in folosinta.
In acest an nu mi-a fost primita suma pentru taxa teren in folosinta, dar cei de la DGITL mi-au comunicat ca a fost inchis rolul fiscal pentru terenul detinut, deoarece nu am documente pentru terenul in folosinta(hot a Cons, disp. a Primarului, samd)
In 1999 cand l-am preluat si am solicitat de la DGITL un act precum ca preluam folosinta terenului, au spus ca nu este nevoie din moment ce noi am declarat terenul( ca nu se elibereaza astfel de acte):):)
In prezent, Primaria ne-a solicitat la o discutie privind terenul pe care il detinem.
Primaria ne-a solicitat sa ne intelegem cu o asa zisa proprietara.
O d-na spune ca ar fi terenul ei(sau o parte..nu stiu exact) si ca trebuie sa eliberam terenul sau sa mutam gardul.Oare e normal??
Terenul se pare ca 1/2 e proprietate privata si 1/2 proprietatea Primariei.
Va intreb;
1.Respectiva proprietara nu ar trebui ca in disp. Primarului sa spuna exact unde se afla terenul, cu cine se invecineaza, etc..?(constructia are o adresa iar respectivei proprietare i s-a atribuit un teren pe o alta strada, nr.fata de ceea ce avem noi in contractul de v-c.
2.Sa negociez ce cu ea?cumpararea a carui teren?
3.Ce ar trebui ca noi sa facem pentru a intra in drepturile noastre?
4.Avem dreptul macar la superficie?
5.Cum putem concesiona decat terenul de sub cladire.
Mentionez ca pana sa deviem noi, toate conductele ce treceau pe sub cladire nimeni nu s-a interesat de el.
Oare nu suntem proprietari(sau sa ne recunoasca dreptul de folosinta primaria) prin faptul ca ne-a eliberat Autorizatie de Deviere, certificate de urbanism vreo 3 pentru consolidare? si ca am achitat taxele la zi timp de ~10 ani.?!
E foarte greu sa discuti aici in lipsa unor acte pe care ar trebui sa le observi tu (avocat) personal. Ori ceea ce cereti dvs este consultatie juridica ceea ce este interzis prin regulamentul forumului. [EDITAT]
Concesionare teren
stilneed
buna ziua.am primit un teren in concesiune si se zvoneste ca sa dat o lege cum ca pamanturile concesionate se dau in proprietate.este adevarat?multumesc ... (vezi toată discuția)