avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie spatiu comercial fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie spatiu comercial fara acordul vecinilor

Am o problema locuiesc la etajul 1 si la parterul blocului sunt spatii comerciale din constructie.

Initial a avut destinatia de magazin textile (inainte de 1989)
Intre timp au fost acolo Birouri un magazin de haine second hand si o papetarie

Acum vad ca se apuca iar de amenajari pentru a deschide o macelarie. Legal parca stiam ca este nevoie de acordul notarial al propietarilor cu care ai un perete tavan podea comuna.

M-am dus la cel care a inchiriat spatiul de la Romarta si ca un om de buna credinta l-am informat ca nu va avea acordul meu pentru schimbarea destinatiei spatiului respectiv. Mi-a replicat ca nu il intereseaza ca el a inchiriat spatiul si face ce vrea in el.

Acum din punct de vedere legal ce pot face, banuiesc ca pana la data deschiderii nimic, dar avand in vedere nesimtirea respectivului, parca i-as face o bucata in ziua inaugurarii.

Motivele pentru care nu doresc deschiderea unei macelarii in spatiul de sub mine (care nu a avut niciodata aceasta destinatie) sunt zgomotul de la transare, zgomotul de la instalatiile de frig ( am vazut cand a adus frigiderele de magazie, ruginite in interior si vechi) mirosul, si prezenta sobolanilor, lucru stiut datorita faptului ca in urma cu cativa ani la alta scara din bloc a mai existat o macelarie si stiu ce invazie era la acea scara.
Cel mai recent răspuns: Ionutz G. , utilizator 15:09, 19 Mai 2017
Depuneti o reclamatie la Primarie dupa inceperea activitatii. In prealabil, luati legatura cu Presedintele asociatiei de proprietari si vedeti ce acte are de la proprietarul spatiului care este obligat sa achite cota din cheltuielile comune ale blocului, potrivit cotei sale de coproprietate. Rugati Presedintele asociatiei sa solicite proprietarului spatiului dovada respectarii dispozitiilor legale de catre chirias pentru deschiderea macelariei. Cam atat, in acest moment. ;)
Avand in vedere ca din constructie spatiul are ddestinatia alta decat de locuinta,nu este necesar acordul proprietarilor la fiecare schimbare de obiect de activitate
Pentru neajunsurile invocate de catre dvs,daca acestea intradevar vor exista,va puteti adresa autoritatilor in domeniu
Referitor la prezenta sobolanilor,exista dispozitii exprese care obliga la deratizare

Din cate stiu comertul cu textile intra la categoria spatii comerciale, pe cand macelaria intra la categoria alimentatie publica, deci oricum ar trebuii modificari constructive ale spatiului, deci proiect si iarasi acordul vecinilor directi.

Cum spatiul nu a fost niciodata destinat din constructie alimentatiei publice cam cred ca este necesar acordul vecinilor directi. Nu mai vorbesc ca la macelarie trebuie instalatii de frig si de aerisire.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
romeo_m, utilizator
Utilizatorul ynocentta v-a raspuns la intrebare! Cat priveste dilema Dvs. de "spatiu comercial", indiferent ca vinde textile, fructe, carne... se numeste spatiu comercial !
Si eu stau la et.1,deasupra unor spatii comerciale.Luna trecuta s-a deschis un magazin de prezentare usi metalice.Mi s-a cerut acordul,nu numai pentru aprobarea activitatii,ci si pentru afisarea unei reclame pe un perete de sub apartament.Am avut destul de multe probleme de acest gen,de-a lungul timpului, si totdeauna am facut referire,si am si castigat,la obligatia respectivului srl,sa sau pfa de a avea acordul asociatiei de proprietari ,precum si a vecinilor spatiului respectiv.

Alte discuții în legătură

Constructie pe spatiul comun anghelush20 anghelush20 Buna ziua, stiu ca subiectul a mai fost discutat dar doresc sa va cer parerea in privinta situatiei cu care ma confrunt. Locuiesc intr-un bloc nou ... (vezi toată discuția)
Firma pe fatada bellefille bellefille Vreau sa intreb daca un magazin care functioneaza intr-un spatiu comercial situat la parterul unui imobil de locuinte poate sa-si puna firma pe fatada cladirii ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)