avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma pe fatada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma pe fatada

Vreau sa intreb daca un magazin care functioneaza intr-un spatiu comercial situat la parterul unui imobil de locuinte poate sa-si puna firma pe fatada cladirii pur si simplu sau are nevoie de aprobare ?Daca da de la cine si daca aceste firme trebuie sa achite vreo taxa si cui?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:12, 18 Aprilie 2013
Societatea, care vrea sa puna o reclama pe fatada unui bloc, are nevoie de autorizatie de constructie de la primarie, de aprobarea asociatiei de locatari, de aprobarea proprietarului apartamentului pe peretele caruia vrea sa se puna reclama.
Nu ati precizat daca firma de pe fatada imobilului este amplasata in zona aferenta unitate comerciala sau in partea comuna a imobilului
Confiorm disp art 11 din L nr 230/2007
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia partii comune,fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

De regula amplasarea de reclame/banere pe partea comuna imobil de locuit in comun se realizeaza in baza unei conventii incheiate intre partea interesata si asociatia de proprietari
firma este postata pe suprafata aferenta spatiului, iar deasupra a mai fost amplasat un panou pe peretele cladirii.Nu este o firma luminoasa.
Este vorba de numele societatii care isi desfasoara activitatea in spatiul comercial.Nu este o reclama postata de o societate de publicitate.
Daca se doreste strict dezafectarea panoului de pe peretele imobilului,asociatia de proprietari poate sesiza oficial directia corp control din primarie

Alte discuții în legătură

Buna ziua! la parterul blocului unde locuiesc este o societate ... Elena Cristina088 Elena Cristina088 Buna ziua! La parterul blocului unde locuiesc este o societate care si-a instalat un panou de schimb valutar, fiind prins de pereții blocului fara a cere ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)