avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma pe fatada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma pe fatada

Vreau sa intreb daca un magazin care functioneaza intr-un spatiu comercial situat la parterul unui imobil de locuinte poate sa-si puna firma pe fatada cladirii pur si simplu sau are nevoie de aprobare ?Daca da de la cine si daca aceste firme trebuie sa achite vreo taxa si cui?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:12, 18 Aprilie 2013
Am dorit sa stim daca era necesar acordul asociatiei si daca au vreo obligatie de plata catre noi.Va multumesc.
Interventie moderator

Ati primit un raspuns de la @MonicaHanganu.

In completare, asociatia poate pretinde de la societatea comerciala plata unei chirii pentru spatiul utilizat, ca tert, din proprietatea comuna a asociatiei (fatada este element de proprietate comuna). Nu este obligatie de plata decat daca impuneti aceasta. Se face printr-un contract de inchiriere sau conventie civila prin care ajungeti la o intelegere ca in schimbul pozarii acelui panou pe fatada blocului, societatea comerciala sa plateasca asociatiei o anumita chirie sau sa execute anumite servicii lunare sau sa achite anumite facturi, fie in sume fixe, fie in procent, partiale sau integral...etc.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! la parterul blocului unde locuiesc este o societate ... Elena Cristina088 Elena Cristina088 Buna ziua! La parterul blocului unde locuiesc este o societate care si-a instalat un panou de schimb valutar, fiind prins de pereții blocului fara a cere ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)