stiu ca subiectul a mai fost discutat dar doresc sa va cer parerea in privinta situatiei cu care ma confrunt.
Locuiesc intr-un bloc nou construit care are la parter un spatiu comercial (declarat ca si spatiu comercial inca de la inceput, nu apartament transformat). Recent, proprietarul spatiului comercial si-a instalat firma luminoasa pe fatada blocului, copertine de asemenea prinse de fatada blocului si mai nou si-a inchis cu gard tot trotuarul din dreptul spatiului comercial, bineinteles, toate acestea fara a cere acordul vreunuia din ceilalti 15 proprietari din bloc.
Am citit ca pentru autorizatia de construire are nevoie de acordul a 50%+1 din proprietarii din asociatia de locatari... dar aceasta regula se aplica si in cazul in care nu exista o asociatie de locatari? (cheltuielile comune sunt impartite, colectate si ulterior platite de unul dintre locatari)
Cum putem determina proprietarul spatiului comercial sa isi demonteze constructiile? Se poate face ceva chiar daca nu avem o Asociatie de Proprietari?
Sesizati primaria si politia. La politie exista un serviciu de "Urbanism si afisaj stradal" care verifica sesizrile cu privire la asemenea constructii, amplasari de firme, banere, afise...
am facut sesizare la primarie, din ce am inteles un echipaj de politie a vizitat reclamatul, dar constructiile continua ba chiar proprietarul magazinului ne spune acum sa stam linistiti ca a depus acte pentru autorizatie si ca nu are nevoie de acordul nostru.
Oare sa poata face ce vrea daca nu avem asociatie? (de la primarie nu prea primim informatii si indrumari ci doar suntem anuntati ca putem lasa o sesizare daca simtim nevoia)