avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Reziliere contract
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Reziliere contract

Buna ziua,

Se poate rezilia un contract/acord (de folosire a imaginii unui copil) in termen de 24/48h, cu restituirea sumei achitate pentru acest serviciu? Sa presupunem ca m-am razgandit sau mi-am dat seama ca a fost un fals.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
robertf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:41, 20 Aprilie 2015
vedeti conditiile in care contractul se poate rezilia
Mi s-a pus in fata un ... tipizat prin care se rezilia contractul cu optiunea "fara rambursare suma initiala" deja bifata, pe care sa-l semnez. Am refuzat, totodta cerand tipizatul respectiv acasa, sa-l prezint unui avocat. Am fost refuzat, spunand ca este document confidential ce nu poate parasi sediul firmei respective.
I-am comunicxat doamnei ca voi face tot ce tine de mine ca sa nu raman in "paguba"....
Orice contract se intocmeste in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte. Prin urmare refuzul inmanarii unui exemplar din contract este nejustificat.

Depuneti o sesizare la ANPC.
Orice contract presupune un acord de vointe si, pentru a fi valabil, trebuie sa fie incheiat in atatea exemplare cate parti contractante sunt.
Daca doriti sa reziliati contractul dar nu ati primit un exemplar de pe contract,
a) depuneti o Notificare co-contractantului, sub semnatura sau prin posta cu confirmare de primire, si solicitati sa va remita exemplarul 2 din contract, in original si solicitati rezilierea contractului
sau
b) mergeti cu un avocat la co-contractant si solicitati sa va inmaneze un exemplar din contract si depuneti in scris o cerere de reziliere a contractului pe care o veti inregistra la co-contractant pentru dovada comunicarii si a datei certe. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara. am dreptul la un exemplar din contract? oanadod oanadod Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara. Am dreptul la un exemplar din contract? Nu am primit niciun exemplar. (vezi toată discuția)
Cim 2011 geostel geostel Buna ziua' imi puteti spune care este Hotararea de Guvern in care se evidentieaza ca la semnarea contractului de munca de catre salariat acesta este obligat ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate nul? claudiaapo claudiaapo Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu o parere pentru urmatoarea speta: Un Contract de Confidentialitate(nu clauza sau act aditional) datat cu o zi ... (vezi toată discuția)