avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara. Am dreptul la un exemplar din contract?

Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara. Am dreptul la un exemplar din contract?
Nu am primit niciun exemplar.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:23, 31 Ianuarie 2010
daaaaaaaaaaaaaaaaaa aveti dreptul la un exemplar , ca parte contractanta, daca nu aveti un exemplar, circa finaciara ar putea sa-i oblige sa dea o copie
Bineinteles ca aveti dreptul la un exemplar din acel contract. In contract se specifica ca fiecare parte are un exemplar din contract!B-)
Mergeti la agentie si cereti-le un exemplar. Daca refuza spuneti-le ca faceti plangere penala pentru inselaciune si ca veti solicita rezilierea contractului.B-)
Orice conventie intre parti se face de regula in doua exemplare. Este evident ca aveti dreptul la un exemplar chiar original. Solicitai unul dintre exemplare, daca nu-l primiti inseamna ca partenerul d-voastra ascunde ceva.
De vreme ce agentia a inteles incheierea de raport legal intocmit intre parti,este legal ca parte semnatara sa detineti un exemplar
Daca intampinati refuz solicitati rezilierea contractului
oanadod a scris:
Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara. Am dreptul la un exemplar din contract? Nu am primit niciun exemplar.

Buna ziua,

Nu reiau cele afirmate mai sus pentru ca ele sunt adevarate axiome.

Doresc sa va reamintesc faptul ca persoanele fizice (oamenii) si cele juridice au o suma de drepturi, prevazute in legislatia curenta.
Ca sa se realizeze ceva cu aceste drepturi, ele trebuie exersate, adica trebuie transpuse in practica.

Intrebare: La semnarea contractului Dvs. ati solicitat un exemplar ? adica ati observat ca in textul contractului, pe undeva in final, scrie ca sunt "n" exemplare pentru cei "n" semnatari ?
(daca nu scrie, contractul se poate sa nu fie valabil)
Fara suparare, ganditi-va la vorba veche:
"Dumnezeu îţi dă dar nu iţi bagă in traistă"

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Dilema contract nou dmmadeea dmmadeea In august 2009 am facut un contract pentru internet cu o firma de profil cu durata de 1 an.In cursul acestei luni am primit instiintare ca firma respectiva a ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la itm? ioana2525 ioana2525 Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere florenzza florenzza Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Bunica mea a semnat un contract de inchiriere pe un spatiu pe termen de 5 ani cu o ... (vezi toată discuția)