avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... dilema contract nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

dilema contract nou

In august 2009 am facut un contract pentru internet cu o firma de profil cu durata de 1 an.In cursul acestei luni am primit instiintare ca firma respectiva a fost cumparata de alta companie si drept care drepturile si obligatiile contractuale revin celei din urma.
Prin alta instiintare mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa ma prezint la sediul respectivei companii si sa semnez cu aceasta un nou contract.Mentionez ca durata minima a contractului este de un an , pretul serviciilor este mai mare.In acest moment am 6 luni derulate cu firma cu care am incheiat contractul initial.
Este normala impunerea incheierii unui nou contract inaintea terminarii contractului initial ?Mai ales ca clauzele difera si cand spun acest lucru ma refer la durata contractului ,pret .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:42, 18 Februarie 2010
Verificati la clauze si conditii in care in contract fata de situatia in care societatea este cumparata de alta companie.
Daca firma cu care aveati anterior contractul a fost preluata de alta ,este legal ca sa fiti informat despre modificarea survenita.
Aveti dreptul sa contestati eventualele clauze pe care le apreciati netemeinice
Contractul initial prevede ca furnizorul de prestari servicii are dreptul sa cesioneze sau sau sa noveze drepturile si obligatiile din contract catre terte persoane,cu conditia ca cesionarul/tertul sa preia toate obligatiile prevazute in contractul initial
Intrebare: acele obligatii nu se refera si la durata contractului , pret prestari servicii si bineinteles calitatea serviciilor , remediere disfunctionalitati....
As prefera sa termin perioada de 6 luni pe care le am din contractul initial si apoi sa reziliez .Nu refuz parteneriatul cu noua firma dar mi se pare fortat sa semnez la jumatatea contractului initial ,un contract nou pentru o perioada de 1 an.
In calitate de parte semnatara a contractului initial ,va revine dreptul sa ridicati toate exceptiile si pretentiile pe care le apreciati necesare si pertinente fata de clauzele noului contract
Analizati atent clauzele contractului vechi referitor la reziliere
In cazul refuzului acceptarii cererilor dvs,notificati intentia de reziliere unilaterala datorata cazului de forta majora ,respectiv impunerea de dispozitii ,altele decat cele asumate in contractul initial
Puteti sesiza si OPC-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila sicosul sicosul Buna ziua, Am un abonament la o firma de telefonie mobila, ianuarie 2010, cu numar portat din vodafone si cu achizitionarea unui telefon mobil la un pret ... (vezi toată discuția)
Problema andabej andabej Intr-un contract de prestari servicii este prevazut dreptul furnizorului de a modifica pretul ca urmare a cresterii pretului utilitatilor. Modificaea va fi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract administrare condominiu adimar1978 adimar1978 Buna ziua, Am achizitionat recent un apartament intr-un cartier rezidential nou. Impreuna cu contractul de vanzare-cumparare, mi-a fost prezentat spre semnare ... (vezi toată discuția)