avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract telefonie mobila

Buna ziua,
Am un abonament la o firma de telefonie mobila, ianuarie 2010, cu numar portat din vodafone si cu achizitionarea unui telefon mobil la un pret promotional ( pentru abonament nou ).
Acum as dori sa revin la firma de telefonie mobila la care am fost pana in ianuarie 2010, si am contactat firma actuala pentru a vedea daca se poate rezilia contractul si sa portez iar numarul.
Acolo am fost luat la tinta (probabil de un avocat sau consilier juridic) care mi-a zis ca nu se poate rezilia contractul deoarece am achizitionat acel telefon mobil si daca vrea sa platesc o taxa de 800 ron pentru reziliere. Conform unui articol din legea 161/2010 nu se poate rezilia contractul.
Intrebarea mea este daca se poate rezilia contractul chiar daca am achizitionat acel abonament.
Mentionez ca sigurul motiv pentru care vreau sa revin la firma initiala este pentru ca minitele nationale incluse in abonamentul actual sunt prea putine iar eu nu le folosesc decat pe acelea..
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:38, 16 Noiembrie 2010
Legea nr.161/2010, la care v-ati referit, a modificat Legea 193/2000, republicata si Legea nr.296/2004, republicata! In legea modificatoare nu exista niciun articol care sa reglementeze imposibilitatea rezilierii unui asemenea contract. Cititi actele normative la care am facut trimitere si veti constata ca ati fost mintit si ca puteti rezilia acel contract in conditiile prevazute de lege. Impunerea acelei taxe de reziliere prin contract este o clauza abuziva interzisa de lege!
firma de telefonie mobila are dreptul de a fi despagubita, daca dvs ati beneficiat de o reducere de tarif la abonament, convorbiri sau achizitionarea unui telefon
daca ati facut abonament pe un an, nu mai e mult pana puteti sa reziliati contractul fara taxe
gi_jane2 a scris:

firma de telefonie mobila are dreptul de a fi despagubita, daca dvs ati beneficiat de o reducere de tarif la abonament, convorbiri sau achizitionarea unui telefon
daca ati facut abonament pe un an, nu mai e mult pana puteti sa reziliati contractul fara taxe


Pai daca si atunci nici un contract nu poate fi reziliat.. Oricum de ce sa fiu obligat sa platesc in continuare daca nu mai doresc? Este treaba fiecarie firme ce oferte fac, ei le fac ca eu sa ma duc la ei, dar nu pot fi obligat sa stau pe o perioada anume.. Nu asta este defapt vorba? sau am intrepretat eu gresit?
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
sicosul, utilizator
Legea nr.161/2010
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."


deci.. orice contract poate fi reziliat, doar ca nu pot da azi un leu pe un telefon si maine sa reziliez contractul fara sa-i despagubesc pt acel telefon

cititi cu atentie contractul pe care l-ati semnat si intrebati-i si pe ei ce reprezinta suma de 800 de lei. poate suma e mai mare decat s-ar cuveni sa platiti si atunci puteti sa faceti sesizare la protectia consumatorului si/sau sa-i actionati in judecata
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
gi-jane2, moderator
mda.. dar de unde 800 ron despagubire?? cand telefonul respectiv nu face mai mult de 3 mil la liber, si sa nu mai pun ca deja am platit pentru el..

oricum am sa vb cu un avocat in privinta asta.. eu sunt dispus sa merg mai departe.. si dupa ce se v-a crea un precent sa vezi atunci nebunie.. am sa fac public cazul meu in cazul in care voi castiga..ca si alti ca si mine sa poate beneficia de o lege.. nu de SPUSELE unor persoane care probabil au interese..


ceea ce mi-au spus de la cosmote este stric pentru dezinformare.. pentru ca doamna respectiva se ratoia la mine de parca cine stie ce i-am cerut ei..

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)