Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
Bunica mea a semnat un contract de inchiriere pe un spatiu pe termen de 5 ani cu o persoana,desi nu s-au implinit 5 ani bunica mea in calitate de proprietara nu este multumita de chirias deoarece nu respecta regulile pe care proprietara le-a impus de la inceputul contractului.Problema este ca proprietara fiind mai in varsta si nestiind exact regulile a realizat impreuna cu chiriasul un contract de mana,fara ca proprietara sa aibe un martor si nici macar o copie dupa acel contract,de aceea nu stie nimeni ce scrie in acel contract.Cert este ca acum cand i-am dat un preaviz chiriasului si am cerut sfatul unui politist iar acesta mi-a raspuns ca doar prin instanta se poate rezolva ceva.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat,chiar este nevoie de judecata pentru a reusi sa scapam de acest chirias?
Va multumesc!
Intrucat numai continutul contractului va furnizeaza drepturile si obligatiile ,in calitate de parte contractanta, citindu-l , veti afla in ce conditii opereaza rezilierea contractului de inchiriere.
Insa evacuarea, daca exista un refuz al chiriasului de a coopera cu bunica dumneavoastra, se va efectua numai daca exista o incuviintare a instantei de judecata , precizata intr-o hotarare judecatoreasca.
trebuie sa aveti un exemplar al contractului de inchiriere.
in mod normal, contractul se incheie in doua exemplare, cate un exemplar pentru fiecare parte .
daca chiriasul nu respecta conditiile contractuale, proprietarul poate proceda la rezilierea contractului .
de asemenea, in instanta se poate cere evacuarea acestuia .
Executare silita
horiabt
Am luat cu chirie un apartament. Dupa 6 luni proprietarul nu mi-a dat exemplarul care mi se cuvenea cu viza organului financiar pentru a putea trece ... (vezi toată discuția)
Evacuare
michirto
as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias
crinakovacs
Ce pot sa fac pentru a evacua chiriasul dintr-un imobil?Contractul de inchiriere a fost incheiat intre 2 persoane fizice, proprietarul case fiind o persoana ... (vezi toată discuția)