Buna ziua! Sunt insarcinata in 2 luni,am un I.I infiintat din 2014 la care sunt administrator.As dori sa stiu daca pot beneficia de aceasta indemnizatie daca am aceasta calitate de administrator sau trebuie neaparat contract de munca(vechime min.1 an).
Va multumesc ,si as fi recunoscatoare cu ajutorul dvs.!
1. - Nu trebuie neaparat contract individual de munca (CIM).
- Este buna si indemnizatia de administrator daca ea este prevazuta in actul de constituire a intreprinderii individuale.
2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:
Situatie:
Indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale, potrivit actului constitutiv sau stabilit de adunarea generală a acţionarilor, pot fi luate în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului?
Solutie:
Indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale pot fi luate în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, dacă au fost prevăzute în actul de constituire al societăţii sau a fost stabilit de adunarea generală a acţionarilor, fiind asimilate veniturilor din salarii.