avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua indemnizatie pentru concediu crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua indemnizatie pentru concediu crestere copil?

Buna ziua! Sunt insarcinata in 2 luni,am un I.I infiintat din 2014 la care sunt administrator.As dori sa stiu daca pot beneficia de aceasta indemnizatie daca am aceasta calitate de administrator sau trebuie neaparat contract de munca(vechime min.1 an).
Va multumesc ,si as fi recunoscatoare cu ajutorul dvs.!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:40, 21 Aprilie 2015
1. - Nu trebuie neaparat contract individual de munca (CIM).
- Este buna si indemnizatia de administrator daca ea este prevazuta in actul de constituire a intreprinderii individuale.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale, potrivit actului constitutiv sau stabilit de adunarea generală a acţionarilor, pot fi luate în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Indemnizaţia administratorilor, precum şi suma din profitul net cuvenite administratorilor societăţilor comerciale pot fi luate în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, dacă au fost prevăzute în actul de constituire al societăţii sau a fost stabilit de adunarea generală a acţionarilor, fiind asimilate veniturilor din salarii.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate delia_baidoc delia_baidoc Buna ziua, lucrez ca profesor de 3 ani dar pe langa am si un srl la care sunt si administrator. In luna aprilie trebuie sa nasc si nu stiu daca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma si indemnizatia pt crestere copil deeapreda deeapreda Buna ziua! Am si eu o intrebare,am lucrat doi ani la societate comerciala,am ramas insarcinata si acum sunt in CCC si urmeaza ca luna viitoare sa primesc si ... (vezi toată discuția)
Administrator si beneficiar de concediu crestere copil in acelasi timp? moise_anca moise_anca Mai pusesem o data intrebarea, ma-ti rugat sa reformulez beneficiez de concediu crestere copil si vreau sa stiu daca pot sa-mi infiintez si un SRL(in care sa ... (vezi toată discuția)