avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament in favoarea fiicei vitrege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament in favoarea fiicei vitrege

Ma aflu in urmatoarea situatie: nu am fost si nu sint casatorit legal si nu am copii. Dar de peste 30 ani locuiesc in concubinaj cu o doamna,iar impreuna cu aceasta am crescut-o fiica ei inca de la virsta de 2 ani.Fiica cu care am o relatie extraordinara.Pentru mine ea e copilul meu ,iar pt ea eu sint tatal ei.Tatal ei biologic a decedat cind fetita avea 1 an.
Doresc ca putinele bunuri pe care le am sa i le las prin testament fiicei pe care am crescut-o. Mentionez ca parintii mei au decedat dar am frati in viata.
Dar ceea ce doresc cel mai mult e urmatorul lucru: vreau ca fiica pe care am crescut-o sa se ocupe de inmormintarea mea ,sa decida tot ce va fi nevoie in legatura cu aceasta ,fara interventia unui frate. Pot face acest lucru? Ma puteti ajuta cu un model de testament care sa cuprinda si aceasta clauza?

Alte discuții în legătură

Testament marusca marusca Va supun atentiei urmatoarea situatie: 2 persoane au stat in concubinaj timp de 30 ani. El nu a mai fost casatorit si nici nu are copii din alta casatorie.A ... (vezi toată discuția)
Contract imobil - sfat nasobraznic nasobraznic Am fost crescuta de un cuplu care au locuit in concubinaj.El ( tata) ma adoptat dar nu si ea ( care nu in acte mi_a devenit mama). Tati a murit si am ramas ... (vezi toată discuția)
Mai am 6 luni de trait. ContSters137687 ContSters137687 :-/Am aflat cu stupoare ca am cancer la stomac,si mi-au zis doctorii ca mai am de trait 6 luni,problema mea cea mai grava este ca vreau sa-mi fac un testament ... (vezi toată discuția)