avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Va supun atentiei urmatoarea situatie: 2 persoane au stat in concubinaj timp de 30 ani. El nu a mai fost casatorit si nici nu are copii din alta casatorie.A hotarit sa faca testament fetei doamnei cu care a locuit timp de 30 ani ,fata pe care au crescut-o impreuna. El are 4 frati.
Intrebarea e urmatoarea: el doreste ca in testament sa prevada o clauda speciala,aceea ca fata sau doamna cu care a convietuit in toti acesti ani sa se ocupe de inmormintare,sa aleaga locul inmormintarii si sa faca toate cele necesare dupa datinile crestine.
Din pacate el nu se afla in relatii bune cu fratii sai si doreste ca doamna cu care a convietuit in acesti 30 ani sa se ocupe de tot ce e necesar fara ca fratii lui sa se poate impotrivi.
Cum se procedeaza? Testamentul cind poate fi deschis?In aceeasi zi cu data mortii? tocmai ca doamna sa intreprinda tot ce e necesar.
testamentul isi produce efectele dupa deces nu inainte
Mergeti la un notar pentru a autentifica testamentul prin care fata doamnei este instituita legatar universal cu sarcina de a se ocupa de inmormantare dupa datinele crestinesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament universal ContSters226194 ContSters226194 Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din ... (vezi toată discuția)
Drept civil testament berronike berronike Timp de un an si jumatate am ingrijit un batran imobilizat la pat cu sechele A.V.C. (hemiplegie), dar si bolnav psihic fara punere sub interdictie prin ... (vezi toată discuția)
Copii din alta casatorie a sotiei supravietuitoare mostenesc? DoamnaThe DoamnaThe Buna ziua, Am obtinut de curand un titlu de proprietate unde proprietari sunt tatal (pe care il mostenesc) impreuna cu doi frati. Pt suplimentarea ... (vezi toată discuția)