avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil testament

Timp de un an si jumatate am ingrijit un batran imobilizat la pat cu sechele A.V.C. (hemiplegie), dar si bolnav psihic fara punere sub interdictie prin hotarire judecatoreasca. Mentionez ca batranul nu avea parinti , copii,(nefiind casatorit), frati, nepoti. De altfel si singurul lui frate decedat anterior nu a avut copii nefiind casatorit.
In timpul cat l-am ingrijit batranul a dorit ca eu sa ma ocup si dupa moartea lui de cele crestinesti (inmormantare, parastase), cele care le-am facut intocmai , iar el pentru aceasta mi-a facut un testament prin care eu , dupa moartea lui sa-i mostenesc bunurile. Mentinez ca dupa moartea fratelui sau batranul nu facu-se mostenirea fiind ambii mostenitorii parintilor. De la moartea batranului a trecut un an si nu am deschis succesiunea.
Din spusele batranului singurele rude posibil a mai trai, ar fi un var primar care nu s-a raspuns si care nu stiu unde poate fi gasit.
Intrebare:
Daca eu in instanta dovedind cu martori cele spuse , prin hotarare judecatoreasca pot beneficia de cele trecute in testament citand prin media eventualii mostenitori in proces?
Care este calea de urmat cronologic?
Cel mai recent răspuns: berronike , utilizator 19:16, 14 Iunie 2011
Mergeti la notar.

Dacă printr-un testament autentic s-a instituit un legatar universal, se citează, în lipsă de moştenitori rezervatari, numai legatarul;

Varul acela, daca o mai exista, oricum nu e rezervatar.
Va rog sa-mi spuneti daca testamentul poate fi anulat si cine ar avea acest drept dat fiind faptul ca batranul care a decedat a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoida , dar nu a fost pus sub interdictie prin hotarire judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, testament vs drept mostenire nepot de frate Sfanta Sfanta Buna ziua, Sunt nepot de frate. Unchiul meu a decedat. In ultima perioada a vietii unchiul meu a fost ingrijit de catre o persoana . Din spusele acestei ... (vezi toată discuția)
Testament Andreea082004 Andreea082004 Buna ziua! In urma cu 6 ani parintii mei impreuna cu 2 batrani, casatoriti si fara copii, au facut un testament in urma caruia dupa decesul lor sa ... (vezi toată discuția)
Testament al3ksandru al3ksandru am ingrijit o batrana.aceasta mi-a lasat testament notarial (dupa ce in prealabil am scos certificat medico-legal de la INML care sa ateste ca era in ... (vezi toată discuția)