avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

am ingrijit o batrana.aceasta mi-a lasat testament notarial (dupa ce in prealabil am scos certificat medico-legal de la INML care sa ateste ca era in deplinatatea facultatilor mentale in momentul intocmirii testamentului) cum ca imi lasa toate bunurile mobile si imobile care revin dupa moartea ei.am facut succesiunea iar acum am certificatul de legatar universal.la 7 luni de la moartea ei vine un nepot(baiatul sorei sale)cu care nu a tinut legatura si zice ca ma da in judecata ...ce sanse are sa imi ia bunurile dobandite?mentionez ca batrana nu mai are alte rude...copii sau parinti.
Cel mai recent răspuns: al3ksandru , utilizator 20:49, 17 Mai 2011
In principiu nu ar avea prea multe sanse, intrucat nepotii din frati/surori nu sunt mostenitori rezervatari.
am inteles
ma poate ajuta cineva cu mai multe detalii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune când există un moștenitor oligofren și un testament făcut în favoarea altcuiva andrey_f_c andrey_f_c in urma cu 4 ani, sotul si sotia mi-a facut pe numele meu un testament in care spune ca dupa moartea lor, bunurile mobile si imobile imi revin mie. Ei mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire - testament făcut de o persoană fără părinți și fără descendenți dana m. (bv) dana m. (bv) Buna ziua. Am o mătușa (sora mamei) pe care o ingrijesc iar aceasta mi-a facut un testament notarial pe locuinta ei si sa o dobindesc dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Atacarea testamentului cozmacipri cozmacipri am ingrijit un batran si mia dat testament legalizat la notar as vrea sa stiu daca se poate ataca dupa decesul acestiua, nu are copii frati parinti numai ... (vezi toată discuția)