avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament universal

Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din cauza rudelor defunctului nu m-am putut ocupa de inmormantare asa cum scrie in testament, mai pot fi considerat mostenitor?
Multumesc. Astept raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
ContSters226194, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters226194 , utilizator 23:02, 16 Aprilie 2012
Mostenitori rezervatari sunt Sotul supravietuitor, copii si ascendentii privilegiati adica parintii defunctului.
Legatar universal este acea persoana desemnata de testator sa mosteneasca intreg patrimoniul care I'l va lasa la decesul sau.
Puteti fi considerat mostenitor insa dupa cum spuneti dvs rudele defunctului or sa at ace testamentul, probabil este un legat cu sarcina, si vor cere Revocarea judiciara a acestuia. Sarcina fiind tocmai obligatia dvs de a l inmormanta dupa datina crestina....
Sant mostenitori rezervatari sotul supravietuitor,descendentii si ascendentii privilegiati ai defunctului.
Legatul universal este dispozitia testamentara care confera uneia sau mai multor persoane vocatie la intreaga mostenire.
Daca voi plati costul inmormantarii catre rudele care s-au ocupat de aceasta sarcina in locul meu, poate fi considerat ca mi-am indeplinit atributiile?
Rudele cu vocatie succesorala si care probabil au fost indepartate prin acst testament de la mostenire au interesul sa ceara revocarea judiciara a legatului pt neindeplinirea de sarcina, dvs nu puteti acoperi cheltuielile acum, ei fie cer revocarea legatului , fie accepta testamentul si nu l ataca.
Nu stiu in ce masura puteti demonstra ca neexecutarea sarcinii pe care o aveati se datoreaza exclusiv lor..
In momentul in care l-am gasit decedat, in prezenta politiei rudele au zis ca-l inmormanteaza ele, eu nu m-am opus, n-am vrut sa creez scandal.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Drepturi legatar universal carmin72 carmin72 Buna ziua! Daca testatorul (fara rezervatari) decedeaza, este suficient ca legatarul universal sa prezinte testamentul celorlalte rude pentru a le opri sa ... (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)