avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai am 6 luni de trait.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai am 6 luni de trait.

:-/Am aflat cu stupoare ca am cancer la stomac,si mi-au zis doctorii ca mai am de trait 6 luni,problema mea cea mai grava este ca vreau sa-mi fac un testament si nu stiu ce acte imi trebuie.Problema mea este ca viitorul mostenitor pe care vreau sa-i datorez toata mostenirea mea,este pentru fetita mea,dar ea nu este a mea ci numai a mamei ei dintr-o alta relatie anterioara cu altcineva,de aceea o consider fata mea.Nu sunt insurat legal cu mama ei ci traim in concubinaj,iar fetita mea are doar 16 ani.Intrebarea mea este de la ce virsta poate deveni mostenitoare si ce fel de testament sa-i parvina numai ei.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 11:17, 26 Martie 2010
cititi acatistul sfantului nectarie pt sanatatea dvs si mergeti la notar sa-i faceti un testament legatar universal.
nu aveti mostenitori rezervatari: sotie, parinti, copii? parca nu...atunci nimeni nu o s-o atace.

Pentru a face un testament aveti nevoie de niste coli de hartie si de un pix. Trebuie sa-l scrieti si sa-l datati cu mana.

Daca nu aveti alti copii, si daca partintii Dvs. au decedat si nu sunteti insurat cu cineva (cu mama fetitei este clar ca nu sunteti), atunci puteti sa lasati toata averea Dvs. fetitei, indiferent de varsta ei.

Puteti sa faceti si un testament autentic la un notar -- cu aceasta ocazie notarul va poate da detalii si cu privirle la alte aspecte a succesiunii.
Mergeti la un notar si autentificati un testament. (e mai bine asa, chiar daca puteti sa-l faceti si olograf adica scris, datat si semnat de mana dvs.)
Nu conteaza ca fetita nu e dvs.
Puteti lasa prin testament averea dvs. cui doriti dvs. Legatarul nu trebuie sa va fie ruda.
Dvs nu aveti copii? Parinti in viata aveti?
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
romascanu, moderator
eu nu am copii,iar parintii mei au decedat,fii eu unicul mostenitor,dupa decedarea lor,dar problema mea este cind imi voi face acest testament,fata mamei ei,poate la orice virsta sa fie titular pe mostenirea mea,si inca un aspect,nu-mi poarta numele datorita,nevointei tatal ei real.
In primul rand imi pare rau pentru situatia si suferinta dvs. Orice notar va va da lamuriri despre documentele necesare (fata de bunuri mobile si imobile) pentru intocmirea unui astfel de act. Testamentul reprezinta vointa dvs. si poate fi facut pe numele persoanei pe care o desemnati. In cazul unui minor, in situatia in care nu desemnati special o persoana care sa reprezinte interesele copilului, care sa nu fie parinte sau tutore al sau, intervine in apararea intereselor minorului autoritatea tutelara pana cand acesta devine major si poate intra in posesia mostenirii. Deasemenea trebuie avut in vedere despre ce bunuri se discuta, deoarece vor trebui asigurate prin custodie (bunuri mobile) sau administrate (bunuri imobile).

Alte discuții în legătură

Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca un testament? iconita iconita Mama mea decedata, are o sora ( matusa mea) care a lasat un testament fiului meu ( stranepot ) de matusa . Testamentul este cu titlul universal se specifica ... (vezi toată discuția)