avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca un testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca un testament?

Mama mea decedata, are o sora ( matusa mea) care a lasat un testament fiului meu ( stranepot ) de matusa . Testamentul este cu titlul universal se specifica " las toate bunurile mele mobile si imobile " ...Eu am ingrijit aceasta matusa.Fiind mostenitor rezervatar pot ataca acest testament in instanta ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 20:11, 9 Aprilie 2014
Daca decedata care a lasat testamentul v-a fost matusa, dumneavoastra nu sunteti mostenitor rezervatar.
Dumeavoastra sunteti mostenitor rezervatar al mamei.
iconita a scris:

Mama mea decedata, are o sora ( matusa mea) care a lasat un testament fiului meu ( stranepot ) de matusa . Testamentul este cu titlul universal se specifica " las toate bunurile mele mobile si imobile " ...Eu am ingrijit aceasta matusa.Fiind mostenitor rezervatar pot ataca acest testament in instanta ?
Va multumesc !

rezervatarii sunt copii, parintii si sotul/sotia defunctului.
dvs nu sunteti nimic, fiul dvs este legatar universal din cate spuneti si asta inseamna ca nimeni nu-l inlatura in lipsa unui rezervatar al defuntei.
Multumesc pentru raspuns, dar daca eu fac proba cu martori ca eu am umblat cu matusa mea prin spitale si ca am tinut-o in casa mea ingrijind-o, am vreo sansa?
Multumesc anticipat.
Nu . Nu aveti nici o calitate care sa va confere dreptul de a ataca testamentul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)