avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Divizare- fuziune firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Divizare- fuziune firme

La firma unde lucrez are loc o divizare cu data de 31.03.2015, o parte din active si pasive se duc alte 3 firme existente, eu tin contabilitatea la toate firmele. Intrebarea mea este daca trebuie sa depun bilant cu data de 31.03.2015 la toate 4 firme sau numai care se divizeaza, dar D101 daca trebuie depusa? Contul 121 il inchid ca si la sf.de an sau soldul merge mai departe sau fac analitic? Bilantul trebuie depus numai finante sau si la ORC?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:15, 24 Aprilie 2015
Nimeni nu ma poate ajuta?
Va trebui sa faceti si sa depuneti bilant de inchidere cu declaratii aferente si bilanturi de deschidere. Va trebui sa si inventariati (altfel riscati o amenda).
Eu stiu ca finantele transmit la ONRC bilanturile.
Succes!
Cum adica, trebuie sa depun bilant si inainte si dupa divizare? Dar cu soldul contului 121 cum ramane? Va multumesc!
Il inchideti in 117 si il spargeti dupa cum decid actionarii. Sunt fondurile lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni pentru bilant 2009 PUFACONT PUFACONT Va rog sa mă ajutati pentru închiderea anului financiar 2009. În anul precedent am avut pierdere, in 2009 am venit, trebuie sa fac vre-o contare aferent ... (vezi toată discuția)
Radiere firma DiaD DiaD Buna seara, doresc radierea unei firme cu 2 asociati, fara datorii la stat.; singura datorie din balanta este reprezentata de creditarea asociatilor care ... (vezi toată discuția)
Balanta de lichidare nicolpa nicolpa Am demarat actiunea de lichidare,radiere.Urmeaza sa se intocmeasca bilantul de lichidare si va rog sa ma ajutati sa inchid conturile cu sold. Sold pe 1012,pe ... (vezi toată discuția)