avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reabilitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reabilitare

am fost numit in urma unui concurs organizat de ministerul educatiei in functia de inspector scolar general adjunct in noiembrie 2008 (pentru judetul Neamt).
In mai 2009 am fost destituit de ministrul interimar al educatiei, premier in acea perioada Emil Boc printr-o ordonanta declarata de CCR neconstitutionala. A revenit tot printr-o ordonanta dar si aceea neconstitutionala. Am fost nevoit sa plec in locul meu fiind numite alta persoana fara concurs.

INTREBARE: AS VREA SA STIU DACA POT DA IN JUDECATA ACUM MINISTERUL PENTRU PLATA DREPTURILOR SALARIALE PIERDUTE PRIN DEMITERE ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:01, 21 Aprilie 2015
Avand in vedere perioada la care faceti referire, o actiune in instanta in prezent va fi respinsa ca fiind prescrisa.

Din Codul Muncii
Art. 171.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
....
Nu mai puteti sa solicitati drepturile salariale deoarece s-a prescris dreptul de actionare in instanta.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire director interimar ramiha ramiha Buna ziua, Am si eu cateva intrebari si as fi recunoscatoare celor care stiu sa raspunda. 1. Care este procedura legala de demitere a unui director ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii taiate cu 25% ionel02 ionel02 Doresc sa stiu daca mai pot acum actiona statul in judecata pentru taierile salariale de 25% efectuate de catre Boc si ce pasi trebuie sa urmez? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Recuperarea celor 25% din salariul redus in mai 2010 ? sch sch Pe cine trebuie sa actionez in judecata pentru a-mi recupera salariul retinut, Statul, Ministerul de Finante, al Sanatatii (de care apartin) si/ sau ... (vezi toată discuția)