avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parat gresit introdus in plangerea contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Parat gresit introdus in plangerea contraventionala

Buna ziua,

In cadrul unei plangeri contraventionale formulate impotriva unui PV intr-un sector din Buc., am chemat in judecata politia locala de sector si primaria sectorului respectiv.
Primind intampinarea primariei, am observat ca aceasta invoca lipsa calitatii procesuale passive, si, dupa alte cautari pe internet, mi-am dat seama ca trebuia sa chem in judecata consiliul sectorului, prin primar.

Ce as putea face acum, intrucat am termen de 10 zile pentru depunerea raspunsului la intampinare?

Probabil instanta imi va respinge plangerea formulata in contradictoriu cu primaria (prin incheiere urmand sa admita exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocate), dar nu stiu daca este in regula sa ma judec in continuare doar cu politia.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:57, 21 Aprilie 2015
Vă puteți modifica cererea de chemare în judecată până la primul termen pentru care sunteți legal citat, dar părerea mea este să nu faceți asta prin răspunsul la întâmpinare. Trimiteți instanței două acte: răspunsul la întâmpinare și cererea prin care vă modificați acțiunea. Puteți, astfel, să rezolvați ușor problema.
Si prin raspunsul la intampinare o sa renunt la judecata in contradictoriu cu primaria?
Să știți că este greu spre imposibil să răspunzi corect la toate întrebările fără să cunoști actele. Eu aș zice că renunțarea trebuie să o faceți prin cererea de modificare. Dar așteptați, poate primiți și alte răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuală, important! Florentinaif Florentinaif In plangerea contraventionala am trecut ca parat doar: Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice, irecția Generală de Poliție Locală. In Intampinare ... (vezi toată discuția)
Cine poate sa-mi explice? Tatiana44 Tatiana44 :((buna ziua, Proces cu primaria locala se accepta. Primaria Mun bucuresti face recurs. decizia: .Admite recursul. Modifică în parte sentinţa civilă ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuală, important! Florentinaif Florentinaif In plangerea contraventionala am trecut ca parat doar: Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice, irecția Generală de Poliție Locală. In Intampinare ... (vezi toată discuția)