avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat in urma unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat in urma unei hotarari judecatoresti

Buna ziua. Daca se poate pe scurt : In urma unei hotarari judecatoresti mi s-a anulat permisul de conducere. Ce s-a intamplat:in urma unui accident rutier soldat cu vatamare corporala, s-a ajuns in instanta. Am fost urmarit penal si in urma hotararii mi s-a dat pedeapsa de 8 luni cu suspendare si conditionarea de la unele drepturi. . In urma recursului la curtea de apel, s-a dat o noua hotarare prin care mi se suspenda pedeapsa si acele drepturi date de tribunalul care a judecat cazul initial. Prin urmare, permisul mi-a fost anulat. Doresc sa stiu cum pot sa il recapat. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 18:46, 28 Iunie 2009
Amnistia este un act de clementa al Parlamentului, deci nu tine de puterea judecatoreasca. Decizia instantei de apel o mai puteti ataca DOAR cu contestatie in anulare ori cu revizuire. Vezi in acest sens art. 386-408 ind.1 Cod procedura penala.

Av. Adrian Posdarie
buna ziua
amnistia este un act de clementa care se acorda in diferite late cazuri ,daca mai sunteti in termen de recurs, apel sau contestatie in anulare ori reviziuie , poate mai aveti vreo sansa ,dar sfatul meu este sa asteptati sa treaca peroada de un an, ca este mult mai bine si ca o critica alta data fiti mai atent la volan.
asteptare usoara .
Stoica Ioana a scris:

Dosarul poate fi depus chiar cu o luna inainte de implinirea termenului de 1 an .
Succes.

Potrivit dispoz. art.116(3) lit.b din OUG 195/2002, pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una din situatiile prevazute la alin.1 si 2 trebuie sa faca dovada ca nu a fost condamnata prin hot. judec. ramasa definitiva pentru una din infr. prev. la art.24 alin.6, cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prev. la alin.1.
Nu e oare prematura cererea? Ca acel dosar cuprinde si o cerere, printre altele, nu? Daca l-ar programa pentru examen inauntrul acestei termen de o luna? Zic si eu...:hm: Ar mai fi ceva: Cand a fost savarsita infractiunea, respectiv cand s-a luat masura retinerii permisului? Inainte, sau dupa 06.09.2006? Ma gandeam la un eventual conflict de legi in timp.:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis kacio kacio Am un prieten , a avut un accident rutier cu o victima si a primit o sentinta de 2 ani cu suspendare (martie 2012).Cand poate el sa-si reprimeasca ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare ncalin ncalin am fost condamnat si as vrea sa stiu sigur cand pot sa redobandesc permisul? dupa un an sau cand se termina perioada de condamnare.#-o (vezi toată discuția)
Permis de conducere mada1983 mada1983 mi-a fost anulat permisul de conducere pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.......redobandire?!#-o (vezi toată discuția)