avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cand se depune declaratia 600 dupa ce depasesc pragul?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cand se depune declaratia 600 dupa ce depasesc pragul?

Buna ziua,

Mi-am infiintat recent PFA si cand m-am inregistrat fiscal nu am depus declaratia 600 pentru CAS deoarece nu eram sigur ca voi depasi acel prag minim dupa care devine obligatorie plata CAS.

L-am depasit in cursul lunii aprilie si voiam sa stiu in cat timp trebuie sa ma duc sa depun declaratia 600? Trebuie depusa imediat dupa ce am incasat factura care imi duce totalul peste prag sau am la dispozitie un numar de zile in care ma pot prezenta la ANAF?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:43, 29 Aprilie 2015
Multumesc pentru clarificare, am inteles ca trebuia sa o depun.

Dar eu ce trebuie sa fac in situatia curenta? Ma duc sa o depun acum si se emite alta impunere? Acesta va fi primul trimestru de activitate deci inca nu am platit nimic.
Mergeti astazi cu declaratia 600 completata in dublu exemplar. Se va pune problema doar de plata a unor penalitati de intarziere pentru cele cateva luni in care nu ati platit. Valoarea minima de plata in acest an este 222 lei lunar. In rest vedeti ce va zice la ghiseu.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul intreprinderilor individuale si PFA exista obligativitatea platii CAS din 2015 si ce declaratii se depun in acest ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 pt.pfa carmenbn carmenbn 1.Am o PFA care a obtinut in anul 2012 venituri nete,ca medie de 670 lei pe luna(am impartit 8040 venit net anual realizat la 12 luni).Pt.anul 2012 nu am depus ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 utilizator5555 utilizator5555 Buna ziua, Un PFA infiintat in 2009, in sistem real, dar in toata perioada a fost si angajat cu contract de munca in alta parte. Pana acum nu a depus ... (vezi toată discuția)