avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate in perioada de proba

Buna seara,

Am un angajat care este in perioada de proba (angajat cu norma de 4 ore/zi) si care lipseste nemotivat de cateva zile.
In luna aceasta s-a prezentat la birou doar de 3 ori si atunci cate 1 ora, 1 ora, respectiv 2 ore.
In contractul de munca este precizat ca activitatea se va efectua la sediul firmei (adica la mine), dar a fost o intelegere verbala ca daca vrea, sa-mi spuna si il pot lasa sa lucreze si de acasa (munca fiind in domeniul IT). De cateva zile nu dau absolut de loc de el, si nici nu a venit sa-mi predea/prezinte munca care trebuia sa fie gata pana acum. Din ce a spus el ca a lucrat, eu nu am absolut nimic, nici macar o linie de cod.
Acum eu vreau sa-i desfac contractul de munca conform art. 31 alin. 3 din Codul Muncii, dar nu vreau sa-i platesc nici o ora pentru luna aceasta, pentru ca nu mi-a predat nimic din ce a lucrat. Il pot ponta in revisal cu 0 ore luna aceasta?
Pentru cele 4 ore cat a fost la birou pe tot parcursul acestei luni, am martori pe ceilalti angajati,si precizez iar, intelegerea de a lucra de acasa a fost doar verbala.
Pot face aceste lucruri fara sa apelez la abatere disciplinara?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 22 Aprilie 2015
Daca este inca in perioada de proba, atunci va puteti prevala de textul art.31 alin.3 C.mun., si anume : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Si pot sa refuz sa-i platesc orele absentate in aceasta luna fara nici o problema?
Cum imi justific acele ore absentate...ca nu am nici o cerere de concediu fara plata din partea luni pentru zilele absentate?
Il pontati ca absent nemotivat, nu va trebuie justificare pentru asta, si nu aveti cum sa il platiti pentru absente.
@ iahim87

Absentele nemotivate nu se platesc si nici nu trebuie justificate intr-un fel.

In adeverinta de vechime ii mentionati perioada cat a lipsit nemotivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris pentru absenta nemotivata roda67 roda67 In cazul in care pentru o abatere disciplinara este dat avertisment scris pentru plecarea de la locul de munca fara aprobarea sefului si se decide si pontarea ... (vezi toată discuția)
Parasire loc de munca fara a anunta ella_camy ella_camy Buna ziua. va rog daca puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla daca plec pur si simplu de la locul de munca fara sa anunt. Mentionez ca lucrez de o ... (vezi toată discuția)