avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... punctajul pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

punctajul pensie de invaliditate

la un calcul facut de mine mi-a reeisit un punctaj de 1,54437,asta insemnand cam 1200 de lei , din punctajul asta primesc numai 55%pentru pensie de invaliditate ,gradul 2?cu o vechie in munca de 37 de ani.? va multumesc
Cel mai recent răspuns: plesea_enache@yahoo.com , utilizator 13:44, 2 Mai 2015
buna seara nu asa se calculeaza pensia de invaliditate, nu se ia 55 % din cele 1200 de lei cei 0,55 este punctajul din oficiu primit daca indeplinesti conditile din tabel 3 poti sa-mi zici cati ani ai munciti si ce varsta ai ca sa-ti zic daca poti primi ani din oficiu ??
buna,, cumulat cu grupa a 2-a am 37 de ani si 3 luni
si varsta de 50 de ani si 6 luni
55% se refera la stagiul potential pentru gradul II de invaliditate.
In cazul de fata nu se acorda stagiu potential.
Pensia de invaliditate se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
Nu este cu penalizare.
multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie boala grad 2 Daniel1900 Daniel1900 La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia de invaliditate? naum_ianca naum_ianca Buna ziua, Cine ma poate lamuri si pe mine in legatura cu modul de calcul al pensiei pe caz de boala? Multumesc, Ianca (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Remmi Remmi Buna, sunt pensionar de invaliditate grad 1 cu insotitor, si am o nelamurire referitoare la suma pe care ar trebui sa o primesc si modalitatea de calcul a ... (vezi toată discuția)