Sunt intr-un proces de litigiu de munca.
Am fost angajat de o firma, firma1, si apoi detasat la alta firma, firma2.
Cum rezulta logic sunt in proces de litigiu de munca cu firma1.
La utimul termen firma1, parata, a cerut administrarea probei cu matori si s-a acceptat. A cerut ca martor proprietarul si administratorul firmei2.
Instanta a aprobat, dar la momentul respectiv eunu stiam un lucru ca : proprietarul si administratorul firmei2 este si proprietarul firmei1.
In baza celor de mai sus si a
Art. 315
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
pot sa refuz acest martor ?
Imi cer scuze ca nu mi-am scris numele real din motive "securitate", ma reprezint singur in proces.
Trebuia sa invocati disp art 315 in momentul incuvintarii probelor de catre instanta,daca martorul a fost admis nu va ramane decat varianta ca dupa audierea acestuia sa solicitati in cadrul concluziilor pe fond ca declaratia acestuia sa fie cenzurata pt subiectivitate etc.
Faceti dovada cu inscrisuri ca detine atat firma 1 cat si firma 2, in aceasta situatie este evident ca are interesul de a castiga acest proces si nu poate fi un martor impartial.
Daca nu reusiti sa obtineti aceste inscrisuri de la registru, macar invederati aceasta sitautie instantei sau solicitati sa adreseze aceasta intrebare expresa martorului.
Daca tot va fi audiat, atunci cereti instantei sa nu tina seama de depozitia acestuia in aprecierea probatorului.
- multumesc pentru efort si raspuns, cu un plus pentru raspuns. Am fost deja la RC si am deja dovada, detine 95% din firma.
As mai avea o interbare :
- pot pune in vedere instantei ca grefiera sa noteze ca am semnalat situatia si sa noteze asta in caz de apel ? Am asa o teama, pentru ca tipul are foarte multi bani.
Vreau cer expertiza contabila ? Cum fac acest lucru exact ?
(Imi lipseste vocabularul.)
Cum as putea sa fac sa para obligatorie expertiza contabila ? Actele imi dau dreptate.