avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Art. 1 alin (5) indice 1 din OUG nr. 83/2014
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Art. 1 alin (5) indice 1 din OUG nr. 83/2014

Bună ziua,

Sunt curios să aflu şi alte opinii de specialitate referitoare la prevederile art. 1, alin. (5) indice 1 din O.U.G. nr. 83/2014, mai exact - ce înţelegeţi prin "din celelalte instituţii şi autorităţi publice, salarizat la acelaşi nivel"? Mulţumesc.

"(5 indice 1)Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), personalul din aparatul de lucru al Parlamentului şi din celelalte instituţii şi autorităţi publice, salarizat la acelaşi nivel, precum şi personalul din cadrul Consiliului Concurenţei şi al Curţii de Conturi, inclusiv personalul prevăzut la art. 5 din aceste instituţii, care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază şi al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în cadrul aceleiaşi instituţii sau autorităţi publice pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie, va fi salarizat la nivelul maxim dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii."
Cel mai recent răspuns: dorelb , utilizator 12:00, 25 Aprilie 2015
Pe intelesul meu functionarii care sunt de exemplu superior 3 vor fi incadrati la salariul de superior 1. Cei care sunt incadrati la principal 3 vor beneficia de salariul corespunzator pentru principal 1. Astfel sunt adusi toti functionarii cei din clasa superioara la acelasi nivel de salarizare. La fel si cei din clasa principal, ori asistent. Astfel nu se vor mai uita urat unii la ceilalti. Mai rau e de cei care sunt deja la 1 , cei mai invarsta si care saracii au asteptat ca din 3 in 3 ani sa primeasca cate o amarata de gradatie, intrucat acestia se vor uita cum cei tineri au ajuns deja in 10 ani la salariul lor dupa 30 de ani vechime, in schimb ei nu mai primesc absolut nimic ramanand cu acelasi salariu. Asta e!
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
Justitiarul711, utilizator
Vad ca va exprimati aceeasi parere pe mai multe topicuri legate de acest subiect. Pe ce va bazati aceasta parere? Va intreb deoarece mie prevederile acesui aliniat care completeaza prevederile OUG 83/2014, mi se par ca se refera, foarte clar de altfel, doar salariatilor din aparatul de lucru al parlamentului, din institutiile in care nivelul de salarizare este acelasi cu aparatul de lucru al parlamentului, salariatilor din cadrul Consiliului Concurenţei şi al Curţii de Conturi. In concluzie, acest alineat face o exceptie de la art. 1 alin. (1) si (2) care reglemanteaza nivelul salariilor si sporurilor pentru personalul din sectorul bugetar pentru anul 2015.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
dorelb, utilizator
Nu va contrazic . Ma bazez pe:,,celelalte instituţii şi autorităţi publice,,. Daca ar fi sa ne raportam la celelalte institutii si autoritati publice dvs. ce intelegeti? Ar fi bine sa anunte sindicatele ce urmeaza a se pune in aplicare ca sa nu se mai lase loc la interpretari dar se pare ca deocamdata toti sunt in silenzio stampa. Pana una alta ne ramane sa asteptam. Daca o sa ne bucuram sau nu asta ramane de vazut. Faptul ca discutam nu vad nimic suparator. Chiar daca gresim nu ne taie nimeni capul. E important sa te exprimi, mai important decat sa astepti nepasator pana trece valul. Multi sunt cei care striga ca au participat la revolutie dar putini aceia care au facut-o. Iar dreptul la opinie inca nu este interzis de lege.
Imi cer scuze daca am lasat impresia ca vreau sa va ingradesc dreptul la opinie, nu am vrut niciun moment asa ceva. Cat despre ce inseamna " celelalte institutii si autoriti publice", cat si despre parerea sindicatelor in ceea ce priveste interpretarea acestui text din L 71/2015, va las mai jos un link foarte relevant dupa parerea mea. Nu stiu daca e voie sa fac asta pe acest forum, si imi cer scuze daca fac vreo greseala : [ link extern ]
Oricum eu as fi foarte bucuros sa aveti dumneavoastra dreptate, deoarece si salariatii din institutia in care lucrez ar avea de castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare institutii publice 2015 conta_bib conta_bib OUG 83/2014 asa cum a fost modificata ulterior, prevede: (5^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), personalul din aparatul de lucru al ... (vezi toată discuția)
Legea 71 din 2015 iaurum1970 iaurum1970 La art. 5 din Legea 71. Art. 5 alin. (1¹) și (1²) din O.U.G. nr. 83/2014 aprobată prin Legea nr. 71/2015 prevăd că: Prin legea nr. 71/2015 s-au ... (vezi toată discuția)
Desfiintare trepte de salarizare functionari publici simcrisdon simcrisdon Prin abrogarea Legii-cadru nr. 330/2009, treptele de salarizare au fost desfiinţate. Astfel a fost îngrădit dreptul functionarilor publici de a promova ... (vezi toată discuția)