avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 71 din 2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 71 din 2015

La art. 5 din Legea 71.
Art. 5 alin. (1¹) și (1²) din O.U.G. nr. 83/2014 aprobată prin Legea nr. 71/2015 prevăd că:
Prin legea nr. 71/2015 s-au introdus o serie de reglementări, printre care:
Art. 1 alin. (5¹) din O.U.G. nr. 83/2014 aprobată din Legea nr. 71/2015 prevede că „Prin excepție de la prevederile alin. (1) și (2), personalul din aparatul de lucru al Parlamentului și din celelalte instituțiiși autorități publice, salarizat la același nivel, precum și personalul din cadrul Consiliului Concurenței și al Curții de Conturi, inclusiv personalul prevăzut la art. 5 din aceste instituții, care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază și al sporurilor mai mici decât cele stabilite la nivel maxim în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice pentru fiecare funcție/grad/treaptă și gradație, va fi salarizat la nivelul maxim dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții.“


„(1¹) Prin nivel de salarizare în plată pentru funcțiile similare se înțelege același cuantum al salariului de bază cu cel al salariaților având aceeași funcție, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum și sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplinește aceleași condiții de studii – medii, superioare, postuniversitare, doctorate –, de vechime și își desfășoară activitatea în aceleași condiții, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării.
Intrebarea mea este: pentru personalul din ministerul apararii se aplică art. 5 ? La ce institutii publice face referire Legea 71?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 7 Februarie 2016
Legea 71/2015 face referirela personalul din aparatul de lucru al Parlamentului si din celelalte institutii si autoritati publice, salarizat la acelasi nivel, precum si personalul din cadrul Consiliului Concurentei si al Curtii de Conturi, inclusiv personalul prevazut la art. 5 din aceste institutii (adica, la personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1 alin (5) indice 1 din oug nr. 83/2014 Pantegras Pantegras Bună ziua, Sunt curios să aflu şi alte opinii de specialitate referitoare la prevederile art. 1, alin. (5) indice 1 din O.U.G. nr. 83/2014, mai exact - ... (vezi toată discuția)
Desfiintare trepte de salarizare functionari publici simcrisdon simcrisdon Prin abrogarea Legii-cadru nr. 330/2009, treptele de salarizare au fost desfiinţate. Astfel a fost îngrădit dreptul functionarilor publici de a promova ... (vezi toată discuția)
Pers.contractual...platit funct.public??? crmnradu crmnradu Buna ziua! Suntem institutie publica cu intregul personal contractual (inclusiv Secretarul general). Salarizarea SG la data angajarii in 2010 s-a facut in baza ... (vezi toată discuția)