avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Daca la incheierea CIM s-a intocmit si un act aditional prin care se obliga angajatul (medic rezident) sa desfasoare o perioada 5 ani ,dupa obtinerea specialitatii (conf.art.6 alin.7 din Ordonanta nr.12/30.01.2008; in cazul nerespectarii acestei obligatii va suporta toate cheltuielile .....
La data cand ar fi trebuit sa revina la serviciu ,isi depune demisia (si fara aviz)
In cazul acesta ,care ar fi procedura ?
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 12:09, 23 Aprilie 2015
Daca angajatorul a contribuit, material si/sau financiar la obtinerea specialitatii acelui medic, atunci acesta va suporta toate cheltuielile ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

In speta, pentru recuperarea banilor aveti la dispozitie doua psoibilitati :
- acordul partilor
- actiunea in justitie

Art. 254 C.mun.
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
se face incetarea prin demisie apoi - actiunea in justitie ?
Da, incetarea c.i.m. se va face prin demisie si , totodata, daca se doreste si recuperarea cheltuielilor atunci se va promova o actiune in instanta.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim gluten gluten Daca angajatul refuza sa semneze nota de lichidare - si-a dat demisia ,dar are o suma de achitat catre angajator - toate actele eliberate din partea unitatii ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc zilele de concediu luate? Yolostyle Yolostyle Buna ziua, Mi am luat toate zilele de concediu dupa care mi am dat demisia, si am stat in preaviz in timpul concediului. Angajatorul imi cere sa ii ... (vezi toată discuția)
Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)