avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie de mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie de mediu

Salut
Recent a aparut OUG 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice!
Printre altele la art. 11 alin 1 este mentionat:
(1) La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumpărătorului, distribuitorii sunt obligaţi să preia DEEE în sistem "unul la unul", în mod gratuit, în aceleaşi condiţii precum cele de livrare a produsului nou, dacă echipamentul este de tip echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca echipamentul nou furnizat şi să informeze cumpărătorul despre această posibilitate înainte de achiziţionarea produsului.
La art. 9 alin. 2 este mentionat Intrebare:
(2) Activitatea desfăşurată de distribuitori potrivit prevederilor alin. (1) lit. b) nu se supune cerinţelor de înregistrare sau de autorizare prevăzute în Legea nr. 211/2011, republicată.
Intrebare:
Este nevoie de autorizatie de mediu pentru colectare sau nu ?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
ContSters15714, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva vanzare-cumparare deseuri electronice d.e.e. mirelap19 mirelap19 Va rog frumos sa-mi spuneti opinia Dvs. referitoare la urmatoarea situatie: doua firme platitoare de TVA efectueaza o operatiune de vanzare-cumparare deseuri ... (vezi toată discuția)
Pfa facturare sua cu sau fara tva? pt. servicii it dragos_iasi dragos_iasi Buna ziua, Am un pfa cu norma fixa de venit dar este inregistrat ca platitor de TVA, deoarece depasesc plafonul de 35.000 de euro. Problema mea este ca ... (vezi toată discuția)
Taxa verde anarhy2004 anarhy2004 am niste nelamuriri: 1.cumpar si revand calculatoare,electocasnice,etc..... stiu din hg 448/2005 ca retin taxa verde dar nu stiu cat pentru fiecare produs in ... (vezi toată discuția)