am niste nelamuriri:
1.cumpar si revand calculatoare,electocasnice,etc..... stiu din hg 448/2005 ca retin taxa verde dar nu stiu cat pentru fiecare produs in parte
2.unde o virez daca o retin....
multumesc
Metodologia de contabilizare a taxei de TIMBRU VERDE
1.La producator si importator, membru Ecotic:
- Se factureaza taxa verde cumparatorului, separat, astfel:
411 = 707, 472, 4427
- Se comunica la Ecotic taxa facturata, iar acesta refactureaza acest serviciu
%628, 4426 = 401
si 472 =7xx
2. La revanzator nemembru Ecotic:
Se majoreaza pretul marfii cu aceasta taxa si nu se factureaza separat.
3.La consumatorul final :
Se majoreaza pretul bunului la intrarea in unitate
Asociatia ECOTIC este o organizatie colectiva care are drept scop protectia mediului inconjurator prin preluarea responsabilitatilor ce revin producatorilor sau tertilor , actionand in numele lor pentru realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice ( DEEE). ECOTIC raporteaza catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului modul de realizare a obiectivelor referitoare la gestiunea DEEE, in numele membrilor sai.
Taxa de timbru verde
RobertR
Buna ziua.
Va rog, ajutor!
O firma la care tin contabilitatea a facut import de aparate electrice din 2010 pana in prezent si nu a aplicat taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.