avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract cu E on și achiziția ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract cu E on și achiziția ...

Dacă am făcut contract cu E on pentru gaze naturale și achiziția în rate a unei centrale termice, cum se taxează timbrul verde și cât costă?
Am constatat că eu plătesc taxe de timbru verde la fiecare rata lunara în cuantum de 8 lei care s a adunat cu rata și apoi s a aplicat tva 19%.
Cand cumperi în rate o centrală termică, prețul conține TVA inclus.
Eu sunt persoana fizica, nu Srl.
Vă rog să mă sfătuiți ce să fac ca să nu mai plătesc 31 de lei în plus la fiecare rata lunara timp de 7 ani!!! Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2022
Almaviva, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:53, 20 Iulie 2022
Timbrul verde reprezinta costul ce acopera procesul de colectare, gestionare si reciclare a DEEE, acesta este evidentiat separat pe documentele de cumparare ale produselor.
Timbrul verde este colectat de catre comerciant si se transfera periodic catre organizatia responsabila de procesul reciclarii.
in calitate de producator de echipamente electrice si electronice, asa cum este el definit prin HG 1037/2010, are obligatia de a asigura colectarea, valorificarea, tratarea, eliminarea, reutilizarea etc. a unui anumit procent din cantitatea introdusa pe piata
Conform OUG5/2015 Art. 34
(1)Producătorii şi distribuitorii sunt obligaţi să informeze cumpărătorii, în momentul vânzării de EEE, cu privire la costurile colectării, tratării şi eliminării în condiţii de protecţie a mediului, prin evidenţierea separată a acestor costuri.
Sancţiuni
Art. 43
c)cu amendă de la 40.000 lei la 50.000 lei:
3.nerespectarea prevederilor art. 34 alin. (1), (3) şi (5);
Asta am înțeles, dar este normal să fie trecut la fiecare rata lunara timp de 84 de luni?
Am citit legea și timbrul verde la electrocasnice este de la 8 lei la max 35 lei.. Vreau să contest rata lunară pe care mi au calculat o.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator
Nu, taxa aia trebuie sa fie evidentiata inca de la incheierea contractului si are o anumita valoare (o gasiti in tabel).
[ link extern ] /
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru verde RobertR RobertR Buna ziua. Va rog, ajutor! O firma la care tin contabilitatea a facut import de aparate electrice din 2010 pana in prezent si nu a aplicat taxa de timbru ... (vezi toată discuția)
Timbrul verde ContSters83016 ContSters83016 AS FI RECUNOSCATOARE DACA CINEVA CARE CUNOASTE LEGIILE POATE S AIMI DEA CAT MAI MULTE INFORMATI DESPRE TAXA VERDE SI ANUME -CINE ESTE OBLIGAT SA O PUNA ... (vezi toată discuția)
Taxa verde vioviod vioviod ajutati-ma si pe mine ,va rog foarte mult..... Sunt magazin neplatitor de TVA care vinde telefoane mobile.... Aceasta taxa este de 10 LEI+TVA? EU fiind ... (vezi toată discuția)