avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul verde
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul verde

AS FI RECUNOSCATOARE DACA CINEVA CARE CUNOASTE LEGIILE POATE S AIMI DEA CAT MAI MULTE INFORMATI DESPRE TAXA VERDE SI ANUME
-CINE ESTE OBLIGAT SA O PUNA ?(PRODUCATORUL,DISTRIBUITORUL,COMERCIANTU?)
-CUM SE PUNE ?DE UNDE STIU CA ESTE PUS PE PRODUSUL PE CARE EU IL CUMPAR SPRE VANZARE?
-DACA IL CUMPAR SI NU ESTE PUS TIMPRU VERDE SI EU VAND ACEL PRODUS CE SE INTAMPLA?CUM AR FI CORECT SA PROCEDEZ PT A FI IN RAND CU LEGEA FARA A GRESI ?
SPER SA MA PUTE-TI DV DOCUMENTA SI AJUTA CU UN SFAT CAT DEMIC ,,VA DORESC NUMAI BINE,,
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 09:45, 18 Martie 2009
1) Este o sumă care acoperă costul colectării, tratării reciclării sau transmiterii spre reutilizare a acestor echipamente electrice şi electronice. Ea a fost introdusă acum pentru că, la acest moment, producătorul a vrut să o introducă deci nu se impune de către autoritate. Este o taxă vizibilă. Ceea ce înseamnă că este un cost la vedere. Exemplu, în momentul în care mă duc să-mi cumpăr o imprimantă, un firigider să fiu conştient că acest aparat trebuie să fie reciclat şi prin suma în plus pe care o dau la cumpărare sunt sigur că acest produs va fi reciclat corespunzător, în momentul în care el devine deşeu. ECO TIC este organizaţia colectivă pe ceea ce înseamnă echipament IT. Conform hotărârii Guvernului şi a actului legal românesc care transpune directiva, producătorii au posibilitatea să introducă taxa pana în anul 2011 pentru tot ce au pus pe piaţă de la 1 ianuarie 2007.

2) Ca să poţi să mai pui pe piaţă, începând cu 1 ianuarie 2007, produse, trebuie neapărat să fie înregistrat la registrul care se află la ANPM. Până la ora actuală sunt aproximativ 601 de producători întregistraţi. Sub denumirea generică de producători nu intră numai fabricile ci şi importatorii şi distribuitorii. Tot lanţul acesta intră sub denumirea de producător. Ca să poţi să pui pe piaţă îţi trebuie acest număr de înregistrare şi în felul acesta se ţine o evidenţă foarte clară pentru a şti ce cantităţi de produse au fost reciclate pentru că, mai târziu aceştia trebuie să raporteze cum şi-au îndeplinit ţintele

3) Precizari asupra aplicarii “timbrului verde” la echipamente electrice si electronice puteti gasi conform hotararii adunarii generale ECO TIC din 7 februarie 2007 si a clasificarii din Anexa I B a Hotararii de Guvern 448/ 2005, in categoria echipamentelor electrice si electronice ( EEE) purtatoare de timbru verde ( taxa vizibila) vor fi incluse toate aparatele electrice si electronice care se incadreaza in categoriile 3,4,7,9, dupa cum urmeaza: a) Echipamente informatice si de telecomunicatii; Prelucrare centralizata a datelor; Informatica personala; Terminale si sisteme pentru utilizatori; Echipamente de larg consum; Jucarii, echipamente sportive si de agrement; Exceptie fac componentele sau piesele vandute separat (placa de baza, procesor, cooler, sursa, memorie, HDD, placa video, placa de retea, modem intern, carcasa, dispozitive de inregistrare-redare date, tastatura, mouse, pad), si consumabilele (cartuse de cerneala, toner, dischete, CD-uri, DVD-uri si altele asemenea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificari iuliana bogdan iuliana bogdan buna.am o firma care se ocupa cu comert calculatoare.v-as ruga sa imi spuneti daca am nevoie de ceva certificari pentru firma,am inteles ca e nevoie de ... (vezi toată discuția)
Import produse din spatiul ue TudorS24 TudorS24 Situatie: Avem deschis un SRL si urmarim sa comercializam produse cumparate din spatiul UE prin intermediul unui magazin online. Puteti sa ne exemplificati ... (vezi toată discuția)
Contract cu e on și achiziția ... Almaviva Almaviva Dacă am făcut contract cu E on pentru gaze naturale și achiziția în rate a unei centrale termice, cum se taxează timbrul verde și cât costă? Am ... (vezi toată discuția)