avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea unui abonament fals in mijlocul de transport.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea unui abonament fals in mijlocul de transport.

Buna ziua,in data de 6 aprilie mi-a fost furat abonamentul.Dupa ce l-am pierdut mi-am adus aminte ca o fata ma contactase inainte de inceperea lunii daca sunt dispus sa cumpar un abonament.Imediat dupa ce l-am pierdut,am vorbit cu ea si mi-a oferit un abonament la un pret redus,spunandu-mi ca aceste abonamente au fost primite de catre bunica ei care lucra la BCR,in mod gratuit.Astazi cand mi-a fost cerut abonamentul la control,mi-a fost confiscat pe motiv ca era fals.Am probe(mesaje pe facebook si mesaje pe telefon care demonstreaza ca fata aceea este vinovata),eu nu am stiut nimic despre faptul ca abonamentul imi este contrafacut. In momentul de fata imi este frica de faptul ca as putea patii ceva,deoarece pe acel abonament era scris numele meu. Ce-as putea face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
sufletdur, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:58, 23 Aprilie 2015
Ati primit vreo amenda pentru calatorie fara bilet sau abonament valabil?
Ce scrie in procesul verbal?
Abonamentele si biletele se achitioneaza de la centre de vanzare ale transportatorului local si nu de pe facebook.
Nu am primit nicio amenda si nici proces verbal.Am uitat sa spefic faptul ca sunt minor,iar in acel moment nu puteam face rost de banii respectivi.Si imi trebuia pentru ca sunt elev si aveam nevoie pentru a face naveta fiindca nu sunt din oras.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
sufletdur, utilizator
V-au legitimat, au luat date de pe cartea de identitate? Pe abonament mai erau si alte date pe linga nume, CNP sau adresa?
Daca nu au intocmit niciun proces verbal de contraventie cel mai probabil v-au iertat ptr ca sunteti minor si au aruncat abonamentul contrafacut dupa ce au plecat.
Lucrurile se vor lamuri daca in termen de 60 de zile nu veti primi nicio invitatie la politie sau vreun proces verbal de contraventie ptr calatorie fara bilet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat amenda desi am abonament tot_me tot_me M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la ... (vezi toată discuția)
Am uitat abonamentul acasa BaloghEdit BaloghEdit Buna! Azi m-am grabit de acasa si mi-am uitat pormoneul acasa unde mi era si abonamentul.Am mers numa o statie si controlorii mi-au cerut biletul sau ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)