avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz acordare viza de lunga sedere tip D/VF (reunirea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz acordare viza de lunga sedere tip D/VF (reunirea familiei) pentru un cetatean tunisian casatorit cu o cateteana romana

Buna seara.
Vă rog sa ma ajutati cu un sfat.
Sotului meu, cetățean tunisian, i-a fost refuzată viza in scopul reunificării familiei pentru următoarele motive:
1. cf. art. 27 alin.2 lit e din OUG 194/2002- viza română se acordă numai dacă nu există motive să se considere că viza a fost solicitată in scopul migrării legale;
2. cf. art.30 alin.8 din acelasi OUG- avizul Oficiului Roman pt. Imigrari constată că sunt îndeplinite următoarele condiții:
-pe numele lor (cetățenii străini) nu sunt introduse semnalari in Sistemul informatic național de semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul României;
-pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul de informații Schengenîn scopul refuzului intrării;
-nu prezintă un pericol pentru apărarea și securitatea națională, ordinea, sănătatea ori morala publică;
-nepermiterea intrării în România dacă: sunt semnalați de organizații internaționale la care România este parte, precum și de instituții specializate în combaterea terorismului că finanțează, pregătesc, sprijină în orice mod sau comit acte de terorism; există indicii că fac parte din grupuri infracționale organizate cu caracter transnațional sau că sprijină în orice mod activitatea acestor grupuri; există motive serioase să se considere că au savârșit sau au participat la sîvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii ori a unor crime de rîzboi sau crime contra umanității, prevăzute în convenții internaționale la care România este parte.
Vreau să mai adaug că răspunsul scris al Secției consulare a Ambasadei României din Tunis privind motivele refuzării vizei a constat în patru rânduri, in care se menționa doar numărul celor două articole ( 27 si 30 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România) fără a explica la ce se referă acestea. I s-a spus că soția îi va spune ce conțin cele două articole din ordonanță.
Când am vorbit pe skype cu soțul , acesta a rămas stupefiat, a plâns auzind ce motive de refuz au fost invocate, întrucât Cazierul său judiciar depus în dosarul pt. acordarea vizei este curat ca lacrima. De asemenea, a spus că se consideră ofensat din cauza invocării acestor motive de refuz al vizei.
În ce privește relația noastră, pot spune că, într-adevăr, ne iubim mult, în ciuda faptului că eu am 42 , iar el 21. Ne-am cunoscut pe o rețea de socializare, ne-am vizitat dupa un timp, apoi, după câteva luni ne-am căsătorit în Tunisia, eu cunoscând că există posibilitatea ca el să nu primească viză de scurtă ședere în scop de vizită în România.
Probabil că sună patetic, dar dragostea nu are vârstă, inima o simte, și mai e și reciprocă!
De interes material zic că nu se pune problema, fiind, ambii, oameni modești dpdv financiar și social și cinstiți.
Soțul meu, la cei 21 de ani ai săi, nu a avut timp să devină RĂU, știu că este un om bun, liniștit și extrem de blând, căruia nu îi plac certurile, manifestările violente.
Eu cred că acest refuz de a i se acorda viza pt. reunificarea familiei (drept fundamental) se datorează apartenenței sale la un popor din Orientul Mijlociu și recentului atentat de la Muzeul Bardo din capitala Tunisiei.
ÎNTREBAREA MEA ESTE: dat fiind motivele de mai sus, mai are soțul meu dreptul să mai depună încă odată dosar pentru acordarea vizei de lungă ședere pt. reunificarea familiei?
Ce ar trebui să fac EU?
Cei de la Oficiul Român pt. Imigrări pot să îmi aducă la cunoștință, fiind soția celui în cauză, date exacte nu povești pt. a dovedi că soțul meu ar avea legături cu o organizație tip tero sau așa ceva?
Mulțumesc celor care au avut răbdare să parcurgă cele scrise mai sus , precum și celor care îmi vor da un răspuns... pe care, de altfel, il aștept cu nerăbdare.

Cel mai recent răspuns: Adina Ali , utilizator 01:52, 14 August 2018
Nu trebuie sa credeti ca sotul dvs. a fost refuzat fara a se face anumite cercetari preliminare. Trebuie sa mai aveti rabdare, sa mai vina si sa mai plece o perioada, pe baza de viza de calatorie, dupa care sa solicitati din nou permisul de sedere. Este firesc tinand cont si de diferenta de varsta sa nu vi se acorde din prima. Este adevarat dragostea nu are varsta dar la cate se intampla in ultima vreme era si firesc ca organele abilitate sa-si ia metode de precautie si sa va acorde o perioada de proba. Dar nu disperati, daca va iubiti cum declarati dvs. toate se vor termina cu un final fericit. Daca doriti puteti formula si dvs. in scris o adresa catre institutiile abilitate prin care sa cereti explicatii in calitate de sotie, dar numai daca afirmatiile dvs. sunt cat se poate de puternice si adevarate.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
Justitiarul711, utilizator
multumesc pentru răspuns.
desigur ca am rabdare și sunt conștientă că s-au făcut cerectări, iar diferenșa de vârstă este, de asemenea, un motiv ca să ne mai amâne... Voi formula o adresă către Biroul pentru Imigrari
Nu știu dacă mai este de actualitate, as vrea sa știu cum s a soluționat până la urmă situația deoarece si eu m am căsătorit cu un cetățean turc si nu i s a acordat viza. Acelasi motiv. Art.27. 2..e

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana din ue in romania-urgent iubisbb iubisbb Daca o persoana din Portugalia vine in Romania, care sunt pasii de urmat si ce acte ii trebuie pentru a se putea angaja? (vezi toată discuția)
Acordarea vizei roscatika23 roscatika23 Daca prietenului meu de origine turca i s-a pus interdictie de catre fostul patron(din cauza unor probleme personale) de a intra in Romania,cum mai poate ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)