avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie intretinere

sunt divortata de 4 ani,s-a stabilit domiciliul minorului catre mine iar tatal nu si-a indeplinit obligatia privind plata pensiei de intretinere de un an,ce pot sa fac?
Daca aveti o hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit obligatia de plata a pensiei de intretinere, mergeti cu ea la un executor judecatoresc pentru a-i pune poprire pe venituri.

Daca ati divortat de comun acord la notar sau primarie, va trebui atunci sa obtineti de la instanta acea hotarare judecatoreasca pentru stabilirea pensiei de intretinere.

Trebuie sa stiti si faptul ca pentru neplata pensiei de intretinere se poate face plangere penala pentru abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta pesedintiala - pensie intretinere minor buna ziua! ... diana_sal diana_sal ordonanta pesedintiala - pensie intretinere minor buna ziua! o hotarare data in urma unei cereri de ordonanta pesedintiala pentru stabilirea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiva Gina75@ Gina75@ Buna seara, Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in care minora mi a fost incredintata si s a stabilit o pensie alimentara. Sentinta este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv irinuscha irinuscha Buna ziua! Cum si cui trebuie sa ma adresez pentru al obliga pe tatal copilului sa-i plateasca pensia alimentara? Mentionez ca am divortat in anul 2006, ... (vezi toată discuția)