avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public, concediu fara plata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public, concediu fara plata

Sunt functionar public, imi spuneti va rog este vreun text de lege conform caruia trebuie sa am o anumita vechime pentru a-mi lua concediu fara plata (maxim 90 de zile ) "in scopul rezolvarii unor situatii personale" , pot sa motivez cu acest text solicitarea mea de concediu fara plata? "pentru rezolvarea unor situatii personale"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 23 Aprilie 2015
Nu exista niciun text de lege care sa prevada ceea ce doriti dvs.
Si pentru cei care urmeaza studii universitare de masterat se aplica prevederile Hotararii Guvernului nr. 250/1992. Astfel, art. 20 din Hotararea Guvernului nr. 404/2006 privind organizarea si desfasurarea studiilor universitare de masterat, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca „masteranzii care urmeaza studiile la forma de invatamant fara frecventa si sunt salariati in administratia publica, in regiile autonome cu specific deosebit sau in alte unitati bugetare au dreptul la concedii de studii fara plata, potrivit legislatiei in vigoare”. Dar daca cursurile de master pe care le urmez sunt considerate de conducatorul institutiei imi poate fi platit concediu ,facand referire la textul de lege "Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, potrivit carora functionarii publici care isi continua studiile in vederea promovarii in clasa, beneficiaza de concedii de studii. In cazul in care conducatorul autoritatii sau institutiei publice apreciaza ca studiile sunt utile autoritatii sau institutiei publice in care functionarul public isi desfasoara activitatea, pe perioada concediului de studii acordat, in limita a 30 de zile lucratoare anual din acesta, functionarului public respectiv i se plateste salariul corespunzator functiei publice detinute."
Functionarii publici care isi continua studiile in vederea promovarii in clasa, beneficiaza de concedii de studii. In cazul dvs. cred ca deja sunteti pe post de studii superioare. Facand masterul nu vad cu ce v-ar ajuta sa promovati in clasa? S-ar putea ca ordonatorul de credite sa nu va acorde concediu platit in acest caz.
Cand faceti copy-paste , mentionati si sursa de citare .

Aveti grija ca Legea nr.330/2009 este in prezent abrogata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru studii vasilica53 vasilica53 sunt functionar public la o primarie si am terminat anul acesta fac.de manag.Brasov ID in cadrul Universitatii Spiru Haret,am solicitat ce le 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii Kati11 Kati11 Doresc sa stiu daca in noua lege a salarizarii, este prevazut concediu de studiu cu plata( cel de 10 zile) in cazul meu, studenta in an terminal, in vederea ... (vezi toată discuția)