sunt credit controller la o firma si am primit de la fata care se ocupa inainte de receptionarea instrumentelor de plata de la clienti, multe cec-uri in alb format vechi, fara niciun document - pv sau contract. unii dintre clientii ale caror cec-uri le detinem, au datorii vechi din 2006, 2007, 2008. pot utiliza aceste cec-uri, atasand facturile aferente?
si daca nu le pot folosi, din ce motive? poate avea urmari negative asupra mea depunerea acestora la banca spre incasare?
Aceste cecuri nu sunt valabile,iar clientii dvs. nici nu pot sa isi recupereze banii in instanta .Sunt documente false , ele puteau fi completate la data respectiva.
Aceste cec-uri au doar semnatura emitentului, nu au completata nici data si nici suma. Au fost lasate ca si garantie in caz ca nu se respectau platile la scadenta. de curand eu am "mostenit" aceste cec-uri de la colega mea care este in prenatal, si vreau sa stiu daca le pot folosi spre a incasa sumele neachitate, iesite din scadenta.
Unii din clientii de la care avem aceste cec-uri in alb au fost actionati in instanta de catre noi ( acest lucru s-a intamplat inainte sa fiu eu angajata la aceasta societate) .
De asemenea este posibil sa fi schimbat banca o parte din acesti clienti. #-o
Astazi am vorbit la telefon cu avocatul firmei, si mi s-a spus sa introduc in banca toate cec-urile pe care le am indiferent daca am sau nu proces verbal pentru ele. #-o
acum ceva timp, acelasi avocat mi-a spus sa nu bagam in banca cec-urile la care nu avem proces verbal.... va rog ajutati-ma cu un raspuns... in legea cec-ului din ce am citit eu nu scrie nicaieri de proces verbal..... #-o#-o#-o#-o#-o#-o
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Fila cec pierduta
alina_pmi
buna ziua
am si eu o problema
am eliberat o fila cec in alb (nu are nici beneficiarul trecut) unei firme cu care urma sa colaboram si firma respectiva ma tot ... (vezi toată discuția)