avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducere contract vanzare-cumparare plus conversie a ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducere contract vanzare-cumparare plus conversie a monedei

Buna ziua.
Doresc sa traduc un document de vanzare-cumparare al unui apartament din Romana in Italiana si trebuie facuta totodata si conversia din RON in EUR la cursul de la data semnarii contractului.
Asadar, care este acea autoritate competenta, pentru a realiza conversia? Astfel incat sa pot anexa conversia la contract. Un traducator nu are dreptul de face aceasta conversie. Pana acum am intrebat doi traducatori si nu am reusit sa obtin un raspuns.
As aprecia un raspuns.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
andreirez, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:56, 23 Aprilie 2015
Conversia RON /EUR se face la cursul BNR din ziua autentificarii contractului de vanzare-cumpărare.
aceasta conversie daca nu apare in contract, ea nu poate fi legalizata traducerea ci doar certificata traducerea de catre traducator.
Conversia o aflati de pe site ul BNR la istoric valutar.
Multumesc pentru raspunsul promt.
Intr-adevar conversia nu apare in contract. Insa concrect, unde ar trebui sa merg pentru a se face aceasta conversie, asa incat ea sa fie si autorizata. Cursul pentru acea data e usor de stabilit, dar cine cerrtifica? Trebuie sa merg cumva la o sucursala BNR?
Incercati sa mergeti la o succursala BNR si sa obtineti o adresa oficiala insa nu cred ca aveti sanse. Altfel nu aveti decat ca acea conversie sa fie tradusa si certificata doar de traducatorul Autorizat, fara incheiere notariala.
Am avut o situatie similara in care clientul avea nevoie de conversia unor valori pentru deducerea cheltuielilor. Am tradus si chitanta de schimb valutar dar cum nu era suficient, conversia a fost facuta de client prin declaratia pe proprie raspundere, in baza chitantei de la schimbul valutar.
In cazul de fata, traducatorul poate traduce si certifica un fragment dintr-un ziar de larga circulatie in care sa fie comunicat cursul de schimb BNR de la data tranzactiei imobiliare.
Pentru ca traducerea contractului de vanzare cumparare + traducerea certificata a schimbului valutar sa aiba valoare in strainatate, destinatarul actelor de mai sus va da o declaratie pe proprie raspundere in fata autoritatii la care se prezinta cu aceste acte pentru a valida suma in valuta locala, declarand suma rezultata in urma conversiei.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa in valuta FLONA FLONA Daca patronul a achizitionat o masina second -hand din Austria cu numerar 11.000 euro (>5.000 ron), mi-a adus factura si chitanta. Ce fac ? fac casa in valuta ... (vezi toată discuția)
Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)
Factura externa ioasaf ioasaf buna ziua. Daca am o factura emisa catre o societate din UE ,deci in valuta, clientul poate achita factura in RON ? Va multumesc (vezi toată discuția)