avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie- este posibil sa am probleme?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie- este posibil sa am probleme?

Am un frate si o sora, mama le-a facut acte de vanzare cumpararepe case si terenuri, iar mie mi-a facut act de donatie. Sora a decedat anul trecut mostenitorii ei fiind fiul si sotul. Este posibil ca dupa moartea mamei sa imi sparga donatia mostenitorii sorei mele si fratele?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:47, 23 Aprilie 2015
stefaniaalina75 a scris:

Am un frate si o sora, mama le-a facut acte de vanzare cumpararepe case si terenuri ..

Adica in fapt tot donatie, dar una deghizata.

stefaniaalina75 a scris:

Este posibil ca dupa moartea mamei sa imi sparga donatia mostenitorii sorei mele si fratele?

Este posibil, dar putin probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? mirey32 mirey32 Buna ziua! Am cumparat o casa si, din motive personale, am trecut-o pe numele mamei mele. In decursul acestui an vrem sa trecem casa pe numele fiului nostru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem ... marele torino marele torino Bună ziua. Eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem singurii moștenitori după mama noastră. Mama noastră este singură mostenitoare ( eu și sora ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi raspundeti symo75 symo75 Buna ziua.Sunem 4 frati,fiecare casatoriti cu copii la casele lor,mai putin sora cea mica care locuieste in casa mamei mele care este locuinta de stat.Acum 3-4 ... (vezi toată discuția)