avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism fără RCA cu proprietar fără permis de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism fără RCA cu proprietar fără permis de conducere - implicat în accident rutier

Bună ziua,

Din ce am citit deja pe forum, am înteles că asigurarea obligatorie RCA nu este condiționată de deținerea permisului de conducere ci de dreptul de proprietate asupra vehiculului, dar întrebarea mea este: ce sancțiune riscă prorietarul unui autoturism fără RCA dacă vehiculul a fost implicat într-un accident rutier.

Că să ofer și puțin context: proprietara autorismului este nevasta mea, ea primind mașina cadou pe vremea când locuia cu părinții; nu are și nu a avut vreodata permis de conducere, implicit nu a condus niciodata autoturismul; singura preocupare a ei față de autoturism fiind să plătească impozitul anual.

Cand nevasta s-a mutat în alt oraș acum câțiva ani, vehiculul a rămas în orașul ei natal, în grija familiei. Mașina era una veche, iar ideea noastră era ca la un moment dat să o casăm la programul RABLA..

Astăzi am aflat că unul dintre părinți a fost implicat recent într-un accident rutier în timp ce conducea autoturism în cauza, fără ca acesta să aibe RCA - iar părintele ei a fost deja citat la poliție în acest sens.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 15:56, 23 Aprilie 2015
Va plati o amenda pt ca circula cu un autovehicul fara asigurare de tip rca, iar daunele produse le va suporta vinovatul de producerea accidentul sau fondul de protectie al victimelor strazii ,care, ulterior va face regres catre soferul vinovat,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea despagubirilor rca catalina licsandru catalina licsandru Autoturismul meu a fost condus de un membru al familiei fara permis de conducere(fica mea). Pe strada care locuiesc, a zgariat o masina, deci a avut loc un ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)